Zināmi Dziesmu un XVI Deju svētku virsvadītāji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku mākslinieciskā padome apstiprinājusi Svētku virsvadītājus un goda virsvadītājus, kā arī akceptējusi koru konkursa «Koru kari» norises laiku.

Par deju lieluzveduma «Māras zeme» virsvadītājiem apstiprināti Agris Daņiļevičs, Ilmārs Dreļs, Jānis Ērglis, Taiga Ludborža, Ilze Mažāne, Zanda Mūrniece, Jānis Purviņš, Gunta Skuja, debijas virsvadītāju godā piedzīvos Dagmāra Bārbale un Selga Apse (Kanāda). Par lieluzveduma Goda virsvadītājiem kļūs Ieva Adāviča, Marga Apsīte, Taisa Aruma, Elga Drulle, Ojārs Grasis, Ingrīda Edīte Saulīte, Rita Spalva un Uldis Šteins, pirmo reizi par goda virsvadītāju kļūs Skaidrīte Darius (Austrālija). Koncerta repertuārā iekļautas 28 dejas, kuras radījuši 20 horeogrāfi. Koncertu veido mākslinieciskie vadītāji, horeogrāfi Jānis Purviņš un Jānis Ērglis, režisors Elmārs Seņkovs un scenogrāfs Reinis Suhanovs.

Svētku koncerta «Vēls simts gadi dejai» virsvadītāji būs Gints Baumanis, Vilnis Birnbaums (ASV), Agris Daņiļevičs, Ilmārs Dreļs, Jānis Ērglis, Rolands Juraševskis, Taiga Ludborža, Jānis Marcinkevičs, Ilze Mažāne, Jānis Purviņš, Iveta Pētersone Lazdāne, Gunta Skuja un Uldis Šteins. Koncerta repertuārā iekļautas 30 dejas, kas aptver 17 latviešu horeogrāfu meistardarbus no klasikas līdz pat mūsdienām. Koncertu, kurš svētku nedēļā notiks Arēnā Rīga, veido mākslinieciskā vadītāja, horeogrāfe Gunta Skuja, režisore Ināra Slucka un scenogrāfs Aigars Ozoliņš.

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku mākslinieciskā padome šodien apstiprināja arī koru apriņķu virsdiriģentu piedāvāto risinājumu koru konkursa «Koru kari» norises laiku un rīkošanas kārtību. Koru karu fināls kā neatņemama Dziesmu svētku tradīcijas sastāvdaļa notiks Svētku nedēļā 2018. gada 30. jūnijā. Koru karu Fināla dalībnieki tiks noskaidroti pēc Pusfinālu rezultātiem. Pusfināli notiks 2. un 3. jūnijā, tajos piedalīsies jauktie, sieviešu un vīru kori pēc koru skašu rezultātiem.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam. Dziesmu un deju svētkus rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu