«Troņu spēles» aktieris brīdina fanus par haskiju pirkšanas trakumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Televīzijas seriāla «Game of Thrones» («Troņu spēle») faniem nevajadzētu mesties pirkt haskijus tikai tāpēc vien, ka tie atgādina seriālā redzamos «briesmīgos vilkus», otrdien brīdināja «Troņu spēles» zvaigzne Pīters Dinklidžs, uzsverot, ka ļoti daudzi haskiji rezultātā tiek pamesti un nonāk patversmēs.

«Visiem «Troņu spēļu» brīnišķīgajiem faniem! Mēs saprotam, ka briesmīgo vilku milzīgās popularitātes dēļ daudzi cilvēki dodas pirkt haskijus,» teikts amerikāņu aktiera paziņojumā, ko izplatījusi dzīvnieku aizsardzības organizācija PETA.

«Patversmes ziņo, ka daudzi haskiji tiek pamesti, kā tas bieži notiek, ja suņi ir nopirkti impulsa rezultātā, nesaprotot to vajadzības,» uzsvēra aktieris, mudinot cilvēkus tā vietā labāk adoptēt suņus.

Kopš 2011.gada, kad telekanāls HBO sāka demonstrēt populāro seriālu, Lielbritānijas patversmēs nonākošo haskiju skaits pieaudzis par 700% - no aptuveni desmit gadā līdz 81 pērn, pavēstīja PETA.

Kā liecina divas Ziemeļkalifornijas dzīvnieku glābšanas organizācijas, pēdējo divu gadu laikā izglābto haskiju skaits ir pieaudzis vairāk nekā divas reizes.

Haskiji tiek pamesti, pazūdot priekam par jaunieguvumu un īpašniekiem saprotot, ka par suņiem būs regulāri un ilgstoši jārūpējas.

Iepriekš tādas filmas kā «101 Dalmatians» (»101 dalmācietis«), «Beverly Hills Chihuahua» («Beverlihilzas čivava»), «Legally Blonde» («Gudrā blondīne») un «Men in Black» («Vīri melnā») izraisījušas pēkšņu pieprasījuma pieauguma pēc atsevišķu šķirņu suņiem, kas drīz vien masveidā pamesti, atgādina PETA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu