Aglonā notiks Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku galvenā mise

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Romas Katoļu Baznīcas Informācijas centrs

Aglonā šodien notiks Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku galvenā mise, liecina informācija vietnē «Katolis.lv».

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki ir katoļu baznīcas reliģiski svētki, kas tiek atzīmēti 15.augustā, un ik gadu Aglonā pulcē simtiem svētceļnieku no visas Latvijas. Starp ceļojuma mērķi sasniegušajiem svētceļniekiem ir pārstāvji gan no Liepājas un citām attālākām Latvijas vietām, kas ceļā pavadījuši līdz pat trim nedēļām, gan tuvākās apkārtnes iedzīvotāji.

Šodien Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus Aglonā apmeklēs arī Ministru prezidents Māris Kučinskis un Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi.

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki ir vieni no īpaši Jaunavas Marijas godināšanai veltītajiem svētkiem. Latvijā šie svētki visplašāk tiek svinēti Aglonas Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas Romas katoļu bazilikā.

Intensīvas gājēju kustības dēļ Aglonas apkārtnē autovadītāji aicināti būt īpaši vērīgi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu