Gadatirgū «Gabaliņš Latvijas» pulcēsies labākie amatnieki no visiem novadiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas svētku laikā, no 18. līdz 20. augustam, Esplanādē notiks gadatirgus «Gabaliņš Latvijas», kas pulcēs labākos valsts amatniekus un mājražotājus. Rīgu svētkos sveikt ieradīsies visi Latvijas novadi un lielākās pilsētas.

Esplanāde Rīgas svētku laikā pārtaps par nelielu Latvijas modeli. Parkā savu meistaru veikumu piedāvājumu rādīs teju 100 dažādi amatnieki no Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales, bet īpaša vieta būs atvēlēta Rīgai. Līdz ar amatniekiem gadatirgū «Gabaliņš Latvijas» tūrisma informācijas centri aicinās apmeklētājus plānot savus rudens ceļojumus, iepazīstot un izzinot maz zināmās Latvijas vietas.

Pasākumā «Gabaliņš Latvijas» savu veikumu un prasmes demonstrēs amatnieki, mājražotāji, zemnieki un mazie uzņēmēji no Latvijas novadiem, kuri piedāvās savus darinājumus - adījumus, apģērbus, koka izstrādājumus, galda spēles, pinumus, māla, porcelāna, stikla un ādas izstrādājumus, lina un filca izstrādājumus, bižutēriju, pērles, mežģīnes, dabīgos skaistumkopšanas produktus, garšvielas, mājās gatavotus un veselīgus saldumus un našķus, tējas.

Pasākumu operatora «Untitled pasākums» valdes loceklis Mārcis Gulbis stāsta, ka gadatirgus ir kā izstāde, kur satiekas gan tautas lietišķās mākslas labākās tradīcijas un amatnieki, gan mūsdienu dzīves ritms. Gadatirgus vienmēr ir apmeklētāju iecienīts, jo tikai šādās reizēs iespējams iegādāties to, ko ikdienas tirdzniecības vietās atrast ir sarežģītāk. «Arī amatnieki un meistari novērtē iespēju gadu no gada tikties gan viens ar otru, gan ar savu unikālo prasmju lietojumu priecēt Rīgas svētku dalībniekus un viesus,» saka M.Gulbis.

Gadatirgus «Gabaliņš Latvijas» Esplanādē notiks 18. un 19. augustā no plkst. 10.00 līdz 21.00, 20. augustā no plkst. 10.00 līdz 19.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu