Festivālu «Ūdensgabali» ievada slavenu arhitektu konkursa darbu izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Festivāla «Ūdensgabali» ietvaros, peldošais mākslas centrs «Noass» ielūdz apmeklēt izstādi «The Illuminated River», kas veltīta upēm, tiltiem un mākslai pilsētvidē. Izstādes atklāšana notiks 9. augustā plkst 19, peldošajā mākslas centrā «Noass», AB dambis 2.

Izstādē apskatāmi seši pasaules slavenu mākslinieku, arhitektu un zinātnieku komandu priekšlikumi veidot īpašu apgaismojumu tiltiem pār Temzas upi Londonā.

Projekta organizatoru vēlme ir parādīt pasaulē nebijuša vēriena publiskās mākslas projektu tā attīstības pirmajā etapā - atklātā konkursā. Britu organizatori par konkursa uzdevumu izvirzīja uzsvērt Londonas vēsturiskās saites ar upi un sekmēt pilsētas, kā pasaules radošo industriju centra atpazīstamību. Līdzīgas ambīcijas tuvākajā nākotnē varētu būt arī Rīgai, izgaismojot Daugavas krastmalu un tiltus.

Izstādē apskatāmi Latvijā pazīstamu arhitektu darbi, konkoursu vadīja arhitekts Malkolms Rīdings, bet viena no sešiem konkursa nominantiem ir radošā komanda, kuru vada arhitektu birojs «Adjaye Associates», kas ir arī topošā Latvijas Laikmetīgās Mākslas muzeja projekta autors. Konkursa laureāts ir starptautiski atzīts amerikāņu gaismas mākslinieks Leo Villareals ar komandu.

Izstāde apskatāma līdz 15. oktobrim. Ieeja bez maksas.

Projektā piedalās: Adjaye Associates, AL_A, Diller Scofidio + Renfro, Les Éclairagistes Associés, Lifschutz Davidson Sandilands & Leo Villareal, Sam Jacob Studio and Simon Heijdens

www.noass.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu