Aktieris Andris Bērziņš kādreiz kārtojis tirgus bandītu dokumentus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aktieris Andris Bērziņš intervijā pastāstījis, ar ko mēdza nodarboties, kad bija jaunāks - izrādās, viņš iesaistījies arī ne tik legālās aktivitātēs ar valstī labi pazīstamām personām.

«Vai, brālīt, par ko tik neesmu strādājis. Esmu pāris gadu bijis pat pie tirgus bandītiem - ar savu ģīmi gāju uz valsts iestādēm un kārtoju dokumentus, lai bandīti tiktu pie īpašumiem, jo viņiem biznesam, redz, vajadzēja.

Tad mums bija klubi, neatkarīgie teātri, restorāni: «Kabata», «Austrumu robeža» un «Hrenovije zakuski». Lai tu saprastu, kas bija «Kabata», klausies uzmanīgi! Tie bija vecie Melngalvju nama vīna pagrabi. Tos 1987. gadā, kad vēl biju Dailes teātri, mēs vesela brigāde - Rings, Holšteins, Balčus, slaveno hokejistu Rēdlihu tēvs, es un vēl vairāki - dabūjām, jo aizgājām pie Rubika, sakot, ka mums vajag komjauniešu klubiņu. Rubiks vieglu roku paņēma papīru un uzrakstīja: «Piešķirt! Alfrēds.» Tur bija tūkstošiem flīzētu kvadrātmetru pazemē. Rīkojām pamatīgas talkas, iztīrījām vienu daļu, un izveidojās klubs,» žurnālam «Kas Jauns» atklāj Bērziņš.

Tagad aktieris ir atmetis smēķēšanu un dzeršanu, dzīvo laukos un piekopj veselīgu dzīvesveidu. Šovasar viņš ir atgriezies uz skatuves, lai pievienotos Ulda Marhileviča un Māras Zālītes traģikomiskajai dziesmu spēlei «Tobāgo!», kurā atkal atveido holandiešu jūrnieku Hansenu, kura lomā viņš iejutās arī pirms 15 gadiem Dailes teātrī.

Par šo aizņemto vasaru mākslinieks saka: «Man tas ir liels notikums – atkal atgriezties uz skatuves šajā fantastiskajā izrādē un spēlēt kopā ar kolēģiem. Turklāt priecājos par to, ka man ir izveidojies lielisks tandēms ar Latvijas Nacionālā teātra aktrisi Madaru Botmani, kura šīs vasaras iestudējumā atveido Liliju.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu