«Lielais dzintars» aicina uz izrādi un radošo darbnīcu bērniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Svētdien, 6. augustā, «Liepājas mākslas foruma» organizatori aicina ģimenes un bērnus uz izrādi un radošajām aktivitātēm kopā ar apvienību «Zīmējumu teātris». Pulksten 12 koncertzāles «Lielais dzintars» Kamerzālē mazākie foruma viesi varēs piedzīvot izrādi «7 pasakas par Ņukucīti», kuras galvenajā lomā būs papīrs.

Ņukucīša pasakas ir tikai daļa no Zīmējumu teātra neparastā repertuāra, kur ik izrādē zīmējums un teātris tiek savienoti citādās attiecībās. Zīmējumu teātrī ir stāstītājs un ir rādītāji. Varis Klausītājs stāsta dzejnieka Aivara Neibarta pasakas par Ņukucīti, gleznotāja Anda Lāce veido zīmējumus, ņurcījumus un plēsumus uz garām balta papīra loksnēm, savukārt Agnese Bordjukova stāsta līniju izdejo.

Izrāde tiek zīmēta uz vertikālām papīra loksnēm, kas saliktas septiņās kārtās. Katra iepriekšējā pasaka ievijas ar kādu papīra loksni nākamajā pasakā. Papīrs tiek apzīmēts locīts plēsts un ņurcīts, līdz pamazām tas piepilda visu skatuvi! Izrādes laikā bērni būs vērotāju lomā, bet pēc izrādes mazie skatītāji tiks aicināti uzkavēties radošā atmosfērā kopā ar izrādes dalībniekiem.

Piedalās: gleznotāja Anda Lāce, laikmetīgās dejas solo – Agnese Bordjukova, režisors un teicējs – Varis Klausītājs. Izrādē izmantoti mūzikas fragmenti no Z.Huseina kompozīcijām un dzejnieka Aivara Neibarta pasakas.

Profesionālo kamerteātri «Zīmējumu teātris» 2008.gadā dibinājis režisors un aktieris Varis Klausītājs. Zīmējumu teātrim raksturīga unikāla teātra forma, kas apvieno zīmēšanu uz skatuves, mūziku, deju un aktierspēli. Teātris ieguvis «Spēlmaņu nakts 2012» balvu nominācijā «Gada izrāde bērniem un jauniešiem» un vairākas starptautiskas godalgas.

Biļetes cena - 5 eiro. Biļetes jāiegādājas katram apmeklētājam, neatkarīgi no vecuma. Izrādes ilgums - 50 minūtes.

Liepājas mākslas forumu organizē SIA «Lielais dzintars», forums tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas pašvaldības un Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu.

Biļetes uz «Liepājas mākslas foruma» pasākumiem pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā, interneta vietnē www.bilesuparadize.lv, kā arī koncertzāles «Lielais dzintars» informācijas centrā. Apmeklētājiem tiek piedāvāta arī festivāla kopējā biļete, kas sniedz iespēju apmeklēt visus 16 forumā notiekošos pasākumus četru dienu garumā par īpaši izdevīgu cenu - 50 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu