Purvīša balvai šā gada otrajā ceturksnī nominēti Pauls Liepa, Elīna Vida un Andrē Vida

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izvērtējot izstādes un mākslinieku darbus, Purvīša balvas ekspertu darba grupa šā gada otrajā ceturksnī balvai nominējusi Paulu Liepu, Elīnu Vidu un Andrē Vidu.

Balvai, kas tiks pasniegta 2019.gada aprīlī, Liepa nominēts par izstādi «Daiļo mākslu kabinets», kas tika eksponēta Mūkusalas Mākslas salonā no 23.marta līdz 6.maijam.

«Pārliecinoša, radoša un tehniska manifestācija vienā no sarežģītākajiem mākslas izteiksmes līdzekļiem - grafikā. Šajā Liepas personālizstādē sietspiedes kolāžas iegūst jaunu, semantiski pamatotu sadarbības partneri - mākslas darba rāmi. Tie veido īpašu skatuvi viņa darbiem, ironiski sasaucoties ar izstādes nosaukumu - daiļo mākslu kabinets. Iestiklojums vēl pastiprina apziņu, ka stāsts un emocija, kas paslēpta zem tā, ir pārdomāta un pabeigta,» savu izvēli nominācijai skaidroja LNMM laikmetīgās mākslas kolekcijas glabātāja, mākslas zinātniece Astrīda Rogule.

Savukārt Elīnas un Andrē Vidu izstāde «Kopā viens» galerijā «Alma» tika atklāta 29.maijā un ir aplūkojama vēl līdz 21.jūlijam.

«Abu autoru veikums atstāj totāla mākslas darba iespaidu. Andrē komponētās skaņas un mūzika, video performance un Evelīnas atrasto priekšmetu un «arte povera» garā veidotie objekti rada savdabīgu savienojumu, kas jaunā līmenī attīsta Evelīnas foto projektā «Melnās pasakas» aizsākto privāto mitoloģiju ar citu mediju līdzekļiem - fantastiskiem objektiem, video darbu, zīmējumiem. Tīra, līdz absolūtam izsvērta ekspozīcija,» izstādi raksturoja mākslas zinātniece Inese Riņķe.

No 2016.gada 8.decembra līdz 2019.gada 10.janvārim Purvīša balvas ekspertu darba grupā darbojas Rogule, LNMM Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja vadītāja, mākslas zinātniece un kuratore Inese Baranovska, mākslas kritiķis Vilnis Vējš, «ABLV Charitable Foundation» mākslas programmu vadītājs, kurators Kaspars Vanags, mākslas zinātniece, kuratore, Mūkusalas mākslas salona vadītāja Sniedze Kāle, mākslas zinātniece Riņķe un mākslas zinātniece, «kim?» laikmetīgās mākslas centra Latvijā programmu direktore Zane Onckule.

Piekto Purvīša balvu 2017.gada februārī saņēma Krišs Salmanis, Anna Salmane un Kristaps Pētersons par darbu «Dziesma».

Tāpat ir veiktas izmaiņas Purvīša balvas nolikumā, nosakot, ka no 2017.gada 1.aprīļa eksperti vērtē izstādes tikai Latvijas teritorijā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu