Trīs draugi Miera ielā atver jauna koncepta grāmatnīcu «Mr Page»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars, speciāli TVNET

Mr Page grāmatnīca Miera ielā 4 ir trīs draugu - Zanes Strūbergas, Alises Avotas un Gvido Kausa - izlolota vieta, kur apmeklētājus un īpašniekus vieno mīlestība pret grāmatām: skaistām, dīvainām, unikālām, apbalvotām, lieliem un maziem, māksliniekiem, ceļotājiem un kinomīļiem, suņu cilvēkiem un kaislīgiem ēst gatavotājiem. Tā ir vieta, kur ikviens var piesēst uz palodzes vai pie lielā grāmatu galda, un nesteidzīgi ienirt pārsteidzošajā burtu, attēlu un sajūtu pasaulē.

Trīs gadus Mr Page radītāji ir rūpīgi atlasījuši dažādu pasaules valstu izdevniecību grāmatas par visdažādākajām tēmām, īpašu uzmanību veltot grāmatām un grāmatžurnāliem par mākslu, pop-zinātni, pop-kultūru un dzīvesstilu, kā arī jauno ārzemju un pašmāju literatūras talantu darbiem, ko citas Latvijas grāmatnīcas nepiedāvā.

Mr Page lepojas arī ar īpaši izmeklētu un plašu bērnu grāmatu kolekciju.

Grāmatnīcas saimnieki saka, ka līdz ar Mr Page atvēršanu viņi cenšas mainīt grāmatu pirkšanas kultūru Latvijā, padarot to par īpaši patīkamu piedzīvojumu - telpas iekārtotas tā, lai izceltu ikkatru veikalā atrodamo grāmatu, tajās darbojas zinošas, draudzīgas konsultantes, auditorija tiek iesaistīta kā vietas izveidē, tā tirgojamo grāmatu izvēlē, un

ir ieviesta balto cimdiņu politika, kas ļauj pārlapot jebkuru interesējošo grāmatu jau pirms tā tiek iegādāta.

Un ne velti - šeit katra grāmata pieejama vien dažos eksemplāros. Mr Page dara visu, lai katra pieejamā grāmata atrastu savu īsto un vienīgo lasītāju.

Lai veicinātu grāmatu mīlestību, Mr Page mājīgajās telpās Miera ielā būs iespējams apmeklēt arī dažādus regulārus pasākumus, kur grāmatu mīļi varēs iepazīties ar citiem līdzīgi domājošajiem, sacenošoties «Scrabble» čempionātos, piedaloties lasītāju klubos lieliem un maziem, kā arī izmēģinot roku vai slīpējot prasmes kādā no meistarklasēm: modernā gramatika, radošā rakstīšana u.c.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu