«Mākslai vajag telpu» Vasaras mājā «Ārup. Andris Grinbergs»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Fonda «Mākslai vajag telpu» Vasaras mājā no 15. jūnija būs apskatāma izstāžu sērija «Ārup. Andris Grinbergs», informē fonda valdes locekle Katrīna Jaunupe. Izstāžu sērija aktualizēs un interpretēs Grinberga daiļradi. Izstāžu sērijas kuratore ir arī topošās Grinberga monogrāfijas autore Ieva Kalniņa.

Šogad fonds izveidojis vēl nebijušu sadarbību ar fotogrāfu un modes mākslinieku Bruno Birmani, kurš visas vasaras garumā rūpēsies par mākslinieka un fonda Vasaras mājas goda viesa vizuālo tēlu, tādējādi viņa klātbūtnei izstādēs un notikumos, kļūstot par neatkarīgu, bet papildinošu mākslas performanci, norādīja Jaunupe.

Tāpat no 15.jūnija Vasaras mājā norisināsies izstādes, izrādes un performances, kurās piedalīsies dzejniece Ināra Eglīte un mākslinieki Andris Eglītis, Andrejs Grants, Ivars Grāvlejs, Helēna Heinrihsone. Savukārt Vasaras mājas sezonas noslēgumā no 31.augusta līdz 10.septembrim kurators Kaspars Vanags vadīs Grinbergam veltītas radošas izstādes un pasākumus.

Visu vasaru būs atvērta Grinberga istaba, kurā būs skatāma viņam veltītas filmu triloģijas noslēdzošā daļa «Time» (2015).

Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu