No TVNET arhīva: Junonas mugurā gar jūru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Labi ir tur, kur mūsu nav? Muļķības! Labi ir šeit un tagad!

Izjāde ar zirgiem gar jūras krastu Zvejniekciemā

Es pati esmu uzaugusi nelielā ciematiņā netālu no Saulkrastiem. Šī puse – Saulkrasti, Zvejniekciems, Skulte mani vienmēr ir šarmējusi ar mierīgo dzīves ritmu. Zvejniekciemu visbiežāk apciemoju vasarās, sestdienu agros rītos, kad vietējie iedzīvotāji tirdziņā izpārdod savas gardās, pašu rokām sarūpētās veltes. Šoreiz turp devos darbdienā, tādēļ tirgus apmeklējums man gāja secen, toties piepildīju sen lolotu sapni – devos izjādē ar zirgiem gar jūras krastu.

Zvejniekciems ir burvīgs, nekomerciāls galamērķis kā brīvdienās, tā darbdienās. Šeit ērti var nokļūt gan ar auto, gan vilcienu. Aktīvākie var, protams, mīties.

Foto: Artūrs Krūmiņš / TVNET

Tā kā šoreiz Zvejniekciemā ierados darbdienā, tirgus nebija, toties zirgi mani jau gaidīja! Manu sapni piepildīt palīdzēja jātnieku sporta kluba (JSK) «Jūras zirgi» saimniecīte un trenere Inita un divas burvīgas meitenes Raina un Elīza, kuras, starp citu, ir nolēmušas kļūt par reitterapeitēm.

Foto: Artūrs Krūmiņš / TVNET

Pašai nav lielas pieredzes jāšanā, tādēļ Raina bija mana pavadone. Man tika piešķirta mierīga zirgu dāma Junona, savukārt Elīza jāja blakus ar Junonas pielūdzēju Deep Purple jeb vienkārši Purpuru.

Foto: Artūrs Krūmiņš / TVNET

Pieredzējuši jātnieki izjādēs var doties arī bez pavadoņiem, tāpat iepriekšēja pieredze noder tad, ja vēlaties doties kopā ar zirgu peldēt. Bet, ja esat tādi paši iesācēji kā es, tomēr izjādē vēlaties doties kopā ar draugiem, ir iespējamas grupu izjādes ar pavadoņiem līdz četriem cilvēkiem.

Foto: Artūrs Krūmiņš / TVNET

Zvejniekciems un izjāde ar zirgiem ir lieliska kombinācija. Tomēr, ja vieta vai aktivitāte jums nav pa prātam, es iesaku arī katru atsevišķi. Lai jums burvīga vasara, apceļojot Latviju!

Foto: Artūrs Krūmiņš / TVNET
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu