Latvietis dosies uz bada spēlēm Omskā, lai cīnītos par izdzīvošanu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No privātā arhīva

Drīzumā Krievijā sāksies vēl nebijis ekstrēmas dabas šovs par izdzīvošanas cīņu mežonīgajā Sibīrijas taigā. Realitātes šovs «Game to winter» veidots pēc populārās triloģijas filmas «Bada spēles» (Hunger games) principiem, un tajā startēs 30 dalībnieki no visas pasaules. Tostarp arī latvietis, metinātājs no Dobeles - Raimonds Millers (33).

Realitātes šovs «Game to winter» par izdzīvošanu ekstremālos apstākļos sola arī pieklājīgu balvu - 100 miljonus rubļu jeb 1,6 miljonus eiro, taču šī summa tiks sadalīta uz visiem 30 dalībniekiem un piešķirta katram par attiecīgi pavadīto laiku šovā. Trīsdesmit dalībniekiem skatītāji varēs sekot līdzi 24 h/diennaktī, jo katram no viņiem būs sava kamera, bet apkārtnē izvietotas pat ap 2000 kameru.

Šovā būs liegta saziņa ar ārpasauli, kā arī neviens netiks izbalsots. Izstāsies, ja nepildīs noteikumus vai gūs smagu savainojumu.



Žurnālam «Kas Jauns» metinātājs Raimonds Millers atklāja, ka sīkāki spēles noteikumi, kā arī tas, kurā TV kanālā notiks spēļu translācija, un oficiālais dalībnieku saraksts būs zināms 1. jūnijā. Tad arī tiks dotas norādes par datumu, kad būs izlidošana uz Omsku. «Šovā būs jārūpējas par siltu mājvietu, ēdienu un visu pārējo, lai izdzīvotu.

Nekas nenotiks ārpus Krievijas Federācijas likumdošanas.

Kamerās visam varēs izsekot, un, ja dalībnieks pārkāps noteikumus, tiks sodīts,» stāsta Raimonds.

Šova veidotāji iegādāsies visiem 30 dalībniekiem aviobiļetes uz Omsku, kur sāksies viņu deviņus mēnešus ilgā izdzīvošanas cīņa. Dalībniekus sadalīs piecās grupās, katrā būs seši cilvēki. «Omskā mūs ielaidīs noliktavā, kur

būs dotas 15 minūtes, lai savāktu nepieciešamās mantas, ēdienu, apģērbu līdz 100 kilogramiem, ko varēs ņemt līdzi uz mežu.

Tā visa nasta būs jānes brikšņos, kur dzīvosim. Līdz pirmajam sniegam katrai grupai jāuzbūvē māja, kurā varēs pārlaist bargo ziemu. Ja to neizdara, grupu no šova izmet un viņu vietā nāk citi dalībnieki,» zina teikt dobelnieks. Raimonds atklāj, ka potenciālo dalībnieku sarakstā ir vēl viens latvietis, kā arī dalībnieki no Brazīlijas, Spānijas, Itālijas un citām valstīm.

Foto: no privātā arhīva

Izdevumā «Kas Jauns» rakstīts, ka Raimonds atradis deviņus mēnešus brīva laika savā dzīvē, lai piedalītos šovā, jo nesen atgriezās no Dānijas, kur desmit gadus strādāja par metinātāju, un pašlaik ir pārdomās par tālāko dzīves ceļu. «Man

nav ģimenes, bērnu, kāpēc gan neizmantot šādu iespēju?

Šobrīd dzīvoju pie vecvecākiem Dobelē, lieku A kategorijas tiesības un sportoju, lai būtu labā fiziskā formā,» par ikdienu Latvijā stāsta Raimonds.

Foto: no privātā arhīva

Realitātes šova mājas lapā par Raimondu var lasīt:

«Sveicināti. Esmu avantūrisks, dzīvi mīlošs piedzīvojumu meklētājs. Ierastā dzīve, ērtības, tehnoloģijas, garantēta iztika un drošība, dzīve modernajā sociumā - vai bez tā visa cilvēks var būt laimīgs? Uz šo jautājumu vēlos rast atbildi, dodoties dzīvot 9 mēnešus mežonīgajā Sibīrijas taigā. Dzīvojot grupā, kura sastāv no sešiem cilvēkiem, ieguldīšu visas savas zināšanas un prasmes, lai uzceltu pienācīgu mitekli skarbās ziemas pārciešanai, gādāšu par iztikas resursiem un sniegšu atbalstu bēdā nonākušajiem. Katra nodzīvotā diena papildinās mani ar jaunām zināšanām un pieredzi, darīs mani labāku un sniegs pilnīgi jaunu redzējumu uz pasauli, kurā dzīvojam. Nākotnē man noteikti būs bērni, kuriem varēšu stāstīt par saviem piedzīvojumiem, lai viņi var lepoties ar savu tēvu.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu