NKC 40 850 eiro sadala starp 5 animācijas un 4 dokumentālajām filmām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālais kino centrs (NKC) animācijas un dokumentālo filmu projektu attīstīšanas konkursā finansiālu atbalstu sniegs pieciem animācijas un četriem dokumentālo filmu projektiem, liecina NKC portāla publicētā informācija.

Konkursa mērķis bija atbalstīt animācijas īsfilmu un visu garumu dokumentālo filmu projektu attīstīšanu, tostarp scenāriju rakstīšanu, tēmu izpēti, tēlu un vizuālo risinājumu izstrādi, veicinot Latvijas filmu tematisko, žanrisko un māksliniecisko daudzveidību.

Finansējumu 4600 eiro apmērā saņems studijā «Camera Obscura» topošais režisora un scenārija autora Egila Medņa animācijas projekts «Astapovo», režisora Nila Skapāna animācijas projekts «Diendusa», kas top «Studijā Lokomotīve», režisora un scenārija autora Kārļa Vītola animācijas projekts «Gulbju jaunava», kas tiek veidots studijā «Air Productions», režisores un scenārija autores Lizetes Upītes animācijas projekts «Nakts pastaiga», kas tiek radīts «Atom Art», kā arī režisora Jurģa Kārsona animācijas projekts «Truba», kura veidošanu uzņēmusies studija «Krasivo Limited».

Trīs dokumentālo filmu projektiem piešķirts vienāds finansējums 4255 eiro apmērā. To saņems režisora, producenta un scenārija autora Jāņa Putniņa dokumentālā filma «Bezsvara stāvoklis», kas top studijā «Camera Obscura», režisora un scenārija autora Pētera Krilova dokumentālais filma «Domājot par Hekabi», kas top «Vides filmu studijā», kā arī režisores un scenārija autores Aijas Bley dokumentālā filma «Inokentijs Mārpls. Atvadu tūre», kas tiek veidota studijā «On the Road».

Savukārt 4350 eiro finansējumu saņems producentes, režisores un scenārija autores Elvitas Rukas dokumentālā filma «Mūžīgā Zaļumballe», kas top studijā «Vivat!»

Konkursā iesniegtos projektus vērtēja NKC animācijas eksperti Anna Zača, Bruno Aščuks, kā arī centra dokumentālo filmu eksperti Andris Gauja, Daira Āboliņa un centra pārstāve Kristīne Matīsa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu