Spēles, radošās darbnīcas un Karlsons: LAMPA iesildās Rīgas Purvciemā ar programmu arī bērniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau šo sestdien, 20. maijā, vienā no Rīgas mikrorajona Purvciems daudzdzīvokļu māju pagalmiem, Dzelzavas ielā 25, notiks otrais un vērienīgākais Sarunu festivāla LAMPA iesildošais pasākums, kurā visas dienas garumā prātus kustinās kā lielie, tā mazie pasākuma apmeklētāji. Īpaši veidotajā programmā bērniem būs kā spēles un rotaļas, tā izglītojošas radošās darbnīcas.

«Jebkura izdevusies saruna ir patiešām labi kopā pavadīts laiks. Tādēļ mums ir svarīgi, lai arī jaunākie LAMPA apmeklētāji varētu izzināt, iemācīties ko jaunu vai vienkārši rast spēles prieku dažādās darbnīcās, iepazīties ar Karlsonu vai piepūst ziepju burbuļiem pilnu Purvciema pagalmu,» stāsta pasākuma producente Lelde Prūse.

Kamēr vecāki klausīsies spraigās Rīgas mēru kandidātu debates vai kustinās prātu citās diskusijās, bērnu programmā visas dienas garumā «Brain Games.lv» piedāvās galda spēles dažādu vecumu bērniem un jauniešiem. Tā ir lieliska iespēja apgūt jaunas un līdz šim nesaprastas spēles, jo uz vietas asistēs arī spēļu skolotāji, kuri jebkuram spēlētgribētājam iemācīs un paskaidros spēļu noteikumus.

Savukārt biedrība «homo ecos» organizēs vairākas radošās darbnīcas. Darbnīcā «Kad vecs kļūst jauns» mazie un lielie varēs uzzināt, cik tāls ceļš T-kreklam jāveic līdz drēbju skapim, un iemācīs apnikušam apģērbam piešķirt jaunu dzīvi, pārvēršot to skaistās rotās: krellēs, rokassprādzēs, matu rotās vai auduma iepirkumu maisiņā.

Līdzīgi arī darbnīcā «Iepakojuma un periodikas (žurnālu) otrreizēja izmantošana» no kartona, auduma, plastmasas, koka vai metāla tiks veidotas gan praktiskas lietas, gan dekori un dažādi tēli. Tāpat ikvienam bērnam būs iespēja izgatavot pašam savu piespraužamu nozīmīti.

Brīnumi notiek, un pie bērniem Rīgas Purvciema LAMPAS iesildīšanas pasākumā sestdien ieradīsies arī pats Karlsons! Brālītis ziņo, ka tas notiks ar Zviedrijas vēstniecības Latvijā atbalstu. Savukārt paši mazākie un tie, kuriem negribas intelektuālu piepūli, varēs izklaidēties, pūšot lielus, mazus, garenus un apaļus ziepju burbuļus, vai pat mēģināt tajos uz brīdi noslēpties paši.

Par Sarunu festivālu LAMPA

LAMPA ir vieta vērtīgām sarunām, kas piedāvā vairāk nekā 200 pasākumu domu apmaiņai, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai mūžīgi mainīgajā pasaulē. Šovasar, 30. jūnijā un 1. jūlijā, Cēsu pils parkā iemirdzēsies jau trešais Sarunu festivāls LAMPA. Vieta vērtīgām sarunām un sarunu biedriem – tātad arī tev!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu