Lūsēni Vēstures naktī Zoodārzā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Muzeju nakts noskaņās Rīgas Zooloģiskais dārzs sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188 20. maija vakarā piedāvā Vēstures nakti Zoodārzā. Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs šoruden svinēs savu 105. dzimšanas dienu. Ilgajos darbības gados ir piedzīvoti daudzi uzplaukuma periodi. Protams, arī krīzes nav gājušas secen, taču kopīgiem spēkiem tās visas ir pārvarētas.

Vēstures naktī Zoodārzā piedāvājam ieskatīties senākos laikos izdotajos dārza izdevumos un aplūkot zooloģiskā dārza savulaik izveidotos plakātus. Tie izvietoti Latvijas abinieku un rāpuļu ekspozīcijā, kas atrodas kādreizējā restorāna telpās. Par tā laika spozmi liecina masīvā lustra, kamīns zāles stūrī, kā arī ēkas arhitektūra.

Bez tam apmeklētāji pie kases var saņemt īpašu zoodārza vēsturiskām vietām veltītu plānu/darba lapu, kuru pareizi izpildot varēs saņemt suvenīru no Rīgas Zoodārza.

Nīlzirgu mājā izvietota kaulam veltīta izstāde «Osteo stāsti Zoodārzā».

20. maija vakarā Zoodārza vārti apmeklētājiem būs atvērti līdz plkst. 22.00, ekspozīcijas - līdz plkst. 23.00, bet klejot pa zooloģiskā dārza takām drīkstēs līdz plkst. 23.30. Sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188, pērkot ieejas biļeti plkst. 18.00-22.00 un izmantojot īpašo 1188 kuponu, ieejas maksai būs 50% atlaide no pamatcenas. Par kuponiem skatīt šeit: http://rigazoo.lv/public/31312.html

Vakara noskaņas «Cīruļos»

Muzeju nakts vakarā līdz plkst. 22.00 būs atvērti vārti arī Zoodārza filiālē «Cīruļi», aicinot apmeklētājus par lētāku ieejas maksu nesteidzīgā gaitā baudīt Vakara noskaņas «Cīruļos», dzīvnieku klātbūtni un vērot to uzvedību vakara stundās. 20. maijā 18.00-22.00 pērkot ieejas biļeti, iespējams izmantot īpašo 1188 kuponu un saņemt 50% atlaidi no pamatcenas. Par kuponiem skatīt šeit: http://rigazoo.lv/public/31312.html

Lūsēni un citi

Vēstures nakts laikā apmeklētājiem ir unikāla iespēja iepazīties ne tikai ar vēsturiskām vietām Zoodārzā, bet arī vērot, ko dzīvnieki dara vakaros - tad, kad ikdienā tiek aizvērti dārza vārti. Ungārijas stepju govis sarīko badīšanās mačus, jaki un Prževaļska zirgi sacenšas par labākā skrējēja titulu, Japānas pērtiķi veido vakara koncertus, ziemeļbrieži spēlē hokeju ar barības bļodām – tās ir ainas, kas nereti izbaudāmas rimtās vakara stundās.

Acīgākiem apmeklētājiem var palaimēties ieraudzīt arī lūsēnu ģimenes pirmos soļus. Lūšu mammai Kamēlijai un tēvam Rubīnam piedzimuši trīs mazuļi. Lai arī tie pasaulē nākuši pirms apmēram mēneša, tikai tagad tie sāk iznākt āra voljērā un mātes stingrā uzraudzībā nedrošiem soļiem iepazīst jauno pasauli. Biežāk mazuļi āra aplokā novērojami pievakarēs, kad mazinās kņada pie aploka. Šis pāris līdz šim izaudzinājis četrus lūsēnus – 2014. gadā Hercogu, 2015. gadā Jēkabu, Amberu un Pērli. Par Zoodārza lūšiem rūpējas lūšu rezidence Jēkabpils pilsēta.

Tikpat acīgiem jābūt apmeklētājiem, lai saskatītu kaķu lemuru dvīnīšus, kas itin cieši mēģina noturēties mammas Vavī kažokā. Bet tās sīkulīšu grimases…

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu