Mātes un Ģimenes dienai par godu: koncerti, tirdziņi, ratu pastaiga u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Mātes dienai (14. maijs) un Starptautiskajai ģimenes dienai (15.maijs) par godu Latvijā notiks vairāki koncerti un sirsnīgi pasākumi, kuri aizsāksies jau sestdien - 13. maijā. Uzzini, ko kopā ar ģimeni pasākt jau laicīgi, jo arī saulīte sola mūs lolot nedēļas nogalē!

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Rīgas Domā būs labdarības koncerts «Uzzied eņģeļu koks»

Rīgas Domā būs labdarības koncerts «Uzzied eņģeļu koks» ar Pāvula Jurjāna mūzikas skolas vijolnieku ansambļa un simfoniskā orķestra, kā arī kamerkora «Cantus» piedalīšanos. Šajā koncertā ieeja ir par ziedojumiem. Savukārt Rīgas Sv. Pētera baznīcā dziedās jauktais koris «Domino» diriģenta Eduarda Fiskoviča vadībā koncertā «Satikšanās».

 
Foto: publicitātes

Māmiņdienai veltīts Bērnu rīts muzejā «Rīgas Jūgendstila centrs»

Svētdien, 14.maijā, plkst.12.00 muzejā «Rīgas Jūgendstila centrs» notiks Bērnu rīts, kas veltīts māmiņām. Šajā svētku dienā Čučumuižas rūķi kopā ar runci Albertu aicinās mazos muzeja apmeklētājus līdzdarboties muzikālā uzvedumā «Visus savus mīļos vārdus».

«Māmiņa, mammucīte, māmiķītis, mammīte, māmulīte - kā nu mēs katrs saucam savu vismīļāko un vienīgo katram cilvēkam - māti. Visu pasaules mīļvārdiņu būtu par maz, lai izteiktu to mīlestību, ko pret māmiņu jūt bērna sirds. Čučumuižas rūķi kopā ar runci Albertu ir sagatavojuši muzikālu sveicienu visām māmiņām, vecmāmiņām, vecvecmāmiņām un krustmāmiņām. Katrs rūķis sagatavojis dāvaniņu arī savai rūķīšu krustmāmiņai, taču rūķītim Kikī ar dāvanas gatavošanu sanāk visādi misēkļi. Kādi pārsteigumi atkal gaidāmi no pārsteigumu rūķa Kikī, mēs varēsim redzēt tieši māmiņu dienā, svētdien, pl.12.00, ja atnāksiet uz muzeju «Rīgas Jūgendstila centrs» Alberta ielā 12. Noteikti ņemiet līdzi mammu, vecmāmiņas, vecvecmāmiņas un krustmātes!» aicina rūķu krustmāmiņa Kristīne.

Bērnu rīts piedāvā radoši un aktīvi pavadīt laiku kopā ar runci Albertu, rūķu krustmāti Kristīni un rūķiem no Čučumuižas. Bērniem būs iespēja arī nofotografēties jūgendstila fotosalonā ar greznām cepurēm, spēlēt ornamentu spēli un uzcelt savu jūgendstila namu muzeja virtuālajā ekspozīcijā.

Uz pasākumu aicināti bērni vecumā no 4 līdz 8 gadiem, kā arī viņu vecāki vai pavadošās personas. Ieejas maksa katram apmeklētājam 2.00 EUR. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc lūdzam pieteikt dalību iepriekš, zvanot pa tālruni +371 67181465.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Māmiņām veltīts koncerts notiks kultūras pilī «Ziemeļblāzma»

14.maijā - Kultūras pilī «Ziemeļblāzma» izskanēs sirsnīgais Mātes dienas koncerts «Mans stāsts». Koncerta sākums - plkst.17.

Koncertā piedalīsies aktieri Rēzija Kalniņa un Gints Andžāns, dziedātāji Marts Kristiāns Kalniņš, Ieva Akuratere, Olga Rajecka un Ginta Krievkalna, dziedošais aktieris Varis Vētra, kā arī Latvijas Radio bērnu ansamblis «Dzeguzīte». Par koncerta muzikālo noformējumu rūpēsies grupa «Vintāža».

Īpašais svētku koncerts, kas būs emocionāls un personisks stāsts par mūsu mīļajām mammām, iemīļotie mākslinieki ne tikai dziedās, bet arī atklās stāstus un atmiņas par savām mīļajām un īpašajām mammām, un programmā iekļauta gan Vara Vētras dziesma «Māmiņai», kas jau kļuvusi par Mātes dienas himnu un tituldziesmu, gan māsas un brāļa - Rēzijas Kalniņas un Marta Kristiāna Kalniņa - sirsnīgs apsveikums visām Latvijas mammām; Olga Rajecka dziedās dziesmu «Saullēkts», kas tapusi laikā, kad viņa gaidīja savu meitu Mariju, savukārt Ieva Akuratere izpildīs dziesmu, ko ir sarakstījusi, kad bija sava dēla Matīsa gaidībās.

Koncertā skanēs arī Imanta Kalniņa dziesma «Princesīte un trubadūrs», Raimonda Paula dziesma «Circenīša Ziemassvētki», Adriana Kukuvasa dziesma «Atgriežoties», Raimonda Paula dziesma «Upei pāri», Guntara Rača (mūzika un vārdi) dziesma «Kur dzīvo laime», Raimonda Paula dziesma «Rausis» un daudzi citi pazīstami un mīļi skaņdarbi. Programmā gaidāmas arī citas sirsnīgas tikšanās, apsveikumi un pārsteigumi!

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Mātes dienas koncerts «Sirdspuksti»

Ar sirsnīgu un iedvesmojošu koncertu «Sirdspuksti» 14.maijā plkst.13.00 RKTMC «Mazā Ģilde» Lielajā zālē tiks atzīmēta Mātes diena. Muzikālo notikumu skaistās krāsās ietērps soliste Aija Vītoliņa kopā ar džeza virtuoziem - pianistu Romānu Vendiņu un saksofonistu Dāvi Jurku.

Koncertā muzikālais trio atskaņos tādu pazīstamu un sabiedrībā iecienītu latviešu un ārzemju komponistu kā Z.Liepiņa, U.Marhilēviča, R.Paula, E.Pjafas, B.Teila u.c. skaņdarbus.

Šarmantā Aija Vītoliņa Latvijas mūzikas pasaulē zied kopš 2001.gada, sabiedrībai plašāk pazīstama ar savu bijušo skatuves vārdu AMBER. Romāns Vendiņš - pianists, kurš aktīvi muzicē tādās grupās kā «Jam Orchestra», «Big Al & the Jokers» un «Tango Sin Quinto», savukārt Dāvis Jurka - aktīvs un daudzpusīgs mūziķis, kurš šā gada sākumā izdeva debijas albumu «Strings Attached».

Mātes dienas koncertu «Sirdspuksti» organizē RKTMC «Mazā ģilde» ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Ieeja koncertā bez maksas.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Ģimeņu padarīšana «Lecam vēsturē!» Kuldīgā

Kā jau ierasts, katra mēneša otrā nedēļas nogale Kuldīgas novada muzejā tiek veltīta mazajiem kuldīdzniekiem un viņu ģimenēm. Un kā katru reizi, arī šoreiz būs iespēja radoši darboties un kopā visai ģimenei jauki pavadīt laiku.

Ģimeņu padarīšanā «Lecam vēsturē!» maijā ar dažādām aktivitātēm atzīmēsim Mātes dienu un iepriecināsim māmiņas.

Tiekamies Kuldīgas novada muzejā uz ģimeņu padarīšanu «Lecam vēsturē!» svētdien, 14. maijā, plkst. 13:00 - 15:00!

Ņem līdzi mammu, tēti, lielo māsu, mazo brāli un vecvecākus arī!

Ieejas maksa muzejā:

1 eiro bērniem,

1,50 eiro pieaugušajiem.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Māmiņdienai veltīts koncerts un tirgus Kalnciema kvartālā

Sestdien, 13. maijā, plkst. 10.00 - 16.00 norisināsies tirgus, kurā zemnieki, mājražotāji un amatnieki piedāvās kvalitatīvu produkciju no visas Latvijas. Savukārt, sveicot visas māmiņas māmiņdienā, aicinām uz deju skolas «Colour Point» koncertu.

Kalnciema kvartāla tirgus preču klāstā būs vietējie pavasara zaļumi un garšaugi, pirmie redīsi un zemenes, ziedi un citi stādi podiņos, mājražotāju saldējums un kūkas, zivju ikri, gaļa, siers un citi labumi, kā arī daudzveidīgi amatniecības izstrādājumi pavasara sezonai.

Par īpašu veltījumu Mātes dienā savām un visām pārējām māmiņām būs parūpējušies deju skolas «Colour Point» bērni. Uzstāšanās sāksies ar īpaši šai tēmai veltīto deju - «Māmiņai», kam sekos citi mazo dejotāju priekšnesumi. Koncerts norisināsies brūnās mājas zālē plkst. 14.00.

Kalnciema kvartāla galerijā no 4. līdz 18. maijam būs apskatāma radio NABA ceļojošā fotoizstāde «14x14». Ik gadu radio NABA organizē fotokonkursu, aicinot ikvienu radoši izpausties par tematiku, kuras centrā atrodas radio un viss, kas ar to saistīts. Šoreiz konkursa žūrijas izvēlētie 25 darbi parāda dažādu paaudžu foto entuziastu redzējumu par tēmu «PĪ». Galerija atvērta katru dienu, izņemot svētdienas, no plkst. 10:00 līdz 20:00.

 
Foto: LETA

Dzīvnieku ģimeņu dienas Zoodārzā

Gatavojoties Dzīvnieku ģimeņu dienām, kas norisināsies jau šajā nedēļas nogalē, zooloģiskā dārza dzīvnieku saime papildinājusies ar jaunu Ungārijas stepju govs telēnu. Nu tagad aplokā blakus septiņiem lielajiem zilpelēkajiem ragaiņiem saskatāmi arī divi smilšu krāsas mazuļi. Vecākais brālītis jau itin braši delverējas ar pārējiem aploka iemītniekiem, savukārt jaunākais labprātāk vēl izvēlas izbaudīt maskējošās kažoka krāsas priekšrocības un pavisam nepamanāmi guļ kādā smilšu iedobē. Tā tomēr drošāk…

Bet jau 13. un 14. maijā visi laipni aicināti uz Dzīvnieku ģimeņu dienām Zoodārzā. Sekojot pēdu virtenei cauri visam zoodārzam, apmeklētāji varēs iepazīt dažādas nagaino dzīvnieku ģimenes, kā arī nonākt pie noslēpumainiem dzīvniekiem takiniem. Pie takiniem abas dienas plkst. 12.00-16.00 darbosies izzinoši pētnieciskā darbnīca «Takini un citi nagaiņi». Tajā ar uzdevumiem, spēlēm un praktiskām aktivitātēm mēģināsim saprast, kas ir takini, kā tie ir pielāgojušies dzīvei skarbos kalnu apstākļos un kas apdraud šos neparastos dzīvniekus.

Lai Dzīvnieku ģimeņu dienas būtu saulainākas, Rīgas zoodārzs sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188 piedāvā īpašas atlaides Ģimeņu dienu apmeklētājiem - 50% no pamatcenas. Atlaidi iespējams iegūt, ja uzziņu dienesta 1188 mājaslapas kuponu sadaļā izdrukāsiet īpašo kuponu. Ar šo kuponu ieejas biļete 13. un 14. maijā pieaugušajam maksās tikai 3,00 €, bet bērnam, studentam un pensionāram - tikai 2,00 €. Plašāk par visu piedāvājumu šeit: http://rigazoo.lv/public/31312.html

Citi ģimeniski jaunumi

Tātad Ungārijas stepju govju saimē divi mazuļi. Viens smilšu krāsas telēns pasaulē nāca 10. aprīlī, bet otrs - 5. maijā.

Lauku sētā delverējas mazi kazlēni un arī Romanovas šķirnes aitai nesen piedzimuši mazuļi.

Huzārpērtiķu saime papildinājusies ar diviem mazuļiem. Tumši brūnie «bēbji» piedzimuši marta beigās un aprīļa sākumā. Tagad tie cieši turas mammām pie vēdera un ik pa brīdim paēd barojošo pienu.

Priecīgs notikums arī melno grifu ģimenē - no ilgi perētās olas ir izšķīlies veselīgs cālis. Tā kā vecāki ir nemierīgi un ļoti atbildīgi, tad arī uz laiku ir slēgta eja gar šiem plēsīgajiem putniem un apmeklētāji tos patlaban nevar aplūkot. Melno grifu vairošanās nebrīvē ir liels notikums un zooloģiskā dārza darbinieku profesionalitātes apliecinājums. Protams, milzīga nozīme ir arī grifu ģimenes saskanībai, jo bez tās pēcnācēju nebūtu. Rīgas melnajiem grifiem izdevies sekmīgi izaudzēt mazuli 2015. un 2016. gadā, tādēļ ļoti pamatoti ceram, ka arī šogad tiem veiksme stāvēs blakus. Pērn pasaules zooloģiskajos dārzos izauguši vien 8 grifēni, tādēļ varam būt lepni par sasniegto.

Laipni aicināti uz Dzīvnieku ģimeņu dienām zoodārzā!

 
Foto: LETA

Ģimenes dienas aktivitātes Valmierā

13.maijā Valmieras Jaunatnes centrs «Vinda» sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldības Sociālo lietu pārvaldi un Valsts policiju organizē Ģimenes dienas pasākumu.

Ģimenes diena sāksies plkst.11.00 ar jauno vecāku ratu pastaigu no Vecpuišu parka līdz Pūriņu skolai, kur notiks teātra studijas «Spēlīte» izrāde un pikniks.

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību smēķēšanas kaitīgumam, pasākuma «Drošs, vesels un radošs Valmierā» laikā norisināsies arī akcija «Mainu cigareti pret...», kurā Valmieras jaunieši aicinās smēķētājus nodzēst cigareti. Šogad Pasaules veselības organizācija dienai bez tabakas ir noteikusi tēmu «Tabaka - drauds attīstībai», lai uzsvērtu tabakas industrijas radītos draudus valsts ilgtspējīgai attīstībai, tai skaitā iedzīvotāju veselībai un ekonomiskajai attīstībai.

Jāpiemin, ka pēcpusdienā ielu vingrotāji sniegs paraugdemonstrējumus un notiks biedrības «Dubulttreniņš» nodarbība jauniešiem. Pēc aktivitātēm ikviens ir aicināts cienāties ar gardu zupu.

Dienas gaitā arī Valsts policija aicinās ikvienu bērnu un jaunieti iesaistīties radošās aktivitātēs, kā arī būs iespēja apskatīt kārtībsarga motociklu.

Pasākuma programma Valmieras Jaunatnes centrā «Vinda»:

• plkst.14.00 neformālās izglītības nodarbība jauniešiem par veselīgu dzīvesveidu;

• plkst.14.00 nodarbība vecākiem «Meiteņu vecākiem par pubertāti»;

• no plkst.14.30 līdz 15.30 akcija «Mainu cigareti pret...»;

• no plkst.15.30 līdz 16.00 ielu vingrotāju paraugdemonstrējumi;

• no plkst.16.00 līdz 17.00 biedrības «Dubulttreniņš» nodarbība jauniešiem.

Paralēli Ģimenes dienas pasākumam Valmieras Jaunatnes centrs «Vinda» organizē «Dārza svētkus» ar radošajām darbnīcām no plkst.12.00 līdz 16.00, kā izskaņā mācību gada noslēguma koncerts.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Īpašs labdarības Māmiņdienas pasākums trūcīgo jaundzimušo māmiņu atbalstam

TV3 raidījums un vecāku apvienība «Māmiņu klubs» sadarbībā ar tirdzniecības centru «Spice Home» šo sestdien, 13. maijā, rīko īpašu labdarības Māmiņdienas pasākumu, kā ietvaros tiks izveidotas jaundzimušo pūriņu kastes trūcīgu māmiņu atbalstam Latvijas dzemdību nodaļās. Labdarības akcijā «Dalies un samīļo» ģimenes un ģimenēm draudzīgas kompānijas saziedoja pirmās pūriņa lietas, kas tiks iepakotas īpašās kastēs un piešķirtas tām trūcīgajām māmiņām, kas nav varējušas atļauties pirmā pūriņa sarūpēšanu saviem jaundzimušajiem.

Arī Māmiņdienas pasākuma laikā tirdzniecības centrā «Spice Home» turpināsies ziedojumu vākšana. Ikviens, kas vēlas atbalstīt jaundzimušo māmiņas krīzes situācijās, aicināts atnest zīdaiņu drēbītes, autiņbiksītes, bēbīšu higiēnas piederumus un atstāt tās īpašā «Dalies un samīļo» labdarības kastē.

Pasākums ar māmiņu meistarklasēm un skaistu koncertu, kā arī labdarības pūriņu kastu pakošanu notiks 13.maijā «Spice Home» 2.stāvā, plkst.16:00 - 18:00.

Programmā ar īpašu koncertprogrammu uzstāsies dziedātājas, māmiņas un akcijas atbalstītājas Māra Upmane-Holšteine un Elizabete Zagorska. Uzstāsies arī bērnu popgrupa «Mazā sirds» un deju kolektīvs «Ozolēni».

Pasākumā akcijas brīvprātīgās mammas pakos jaundzimušo pūriņu kastes, kā arī notiks dažādas meistarklases - būs iespēja veidot personalizētus apsveikumus jaundzimušo māmiņām, kas saņems labdarības pūriņu kastes, kā arī nogaršot Pūres trifeles un veselīgus dzērienus, veidot skaistas māmiņu lampas.

Labdarības akcija «Dalies un samīļo» ir «Māmiņu kluba» Baltijas valstu iniciatīva, kas vienlaikus norisinās gan Latvijā, gan Lietuvā. Kopā plānots izveidot ap 1500 jaundzimušo pūriņu kastu. Līdzīgas akcijas Skandināvijas valstīs tiek atbalstītas no valsts puses. Piemēram, Somijā jaundzimušo pūriņu kastes ir populārs atbalsta veids, ko sniedz valsts jaunajiem vecākiem.

«Māmiņu klubs» aicina vecākus dalīties ar savu mazuļu lietiņām (drēbītēm, sedziņām, zeķītēm u.c.), kas bērna pirmajos dzīves mēnešos der tikai neilgu laiku, bet var būt ļoti noderīgas kā ziedojums trūcīgām māmiņām. Pūriņa kastes saņems trūcīgās māmiņas, kas nonākušas dzemdību nodaļā bez atbalsta un palīdzības, kā arī krīzes centros esošās māmiņas gaidībās.

Ziedojamās mazuļu lietiņas, kuras apmeklētāji tiek aicināti atnest uz «Spice Home» labdarības kasti «Dalies un samīļo!» līdz 28.maijam:

- pirmais apģērbs jaundzimušajam (0-3 mēn.),

- autiņbiksītes (1. un 2. izmērs), neatvērtā iepakojumā,

- siltās zeķītes,

- kokvilnas cepurītes, cimdiņi,

- dvielīši,

- higiēnas lietas jaundzimušajam (ķemmītes, šķērītes, bērnu kosmētika),

- krūts ēdināšanas piederumi māmiņai,

- pirmā rotaļlieta.

 
Foto: publicitātes

Jauktais koris «Lauma» aicina uz starptautiskajai ģimenes dienai veltītu koncertu

Atzīmējot starptautisko ģimenes dienu, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris «Lauma», diriģente Mirdza Paipare un domubiedri mūzikā šo sestdien, 13.maijā, pulksten 17.00 aicina uz ikgadējo koncertu «Viss ģimenei» Liepājas Universitātes Aktu zālē, Lielā ielā 14.

Koncertā tradicionāli piedalīsies arī jauktā kora draugi un sadarbības partneri, to vidū arī šogad vīru vokālais ansamblis «Dziedonis» (vadītājs Valdis Aivars), Austrasbērni un Ārijas Helmutes Mūzikas klase. Kora izpildījumā skanēs V.Dārziņa, L.Garūtas, J.Lūsēna un R.Dubras kompozīcijas, bet koncerta noslēgumā kora dziedātāji vienosies kopdziesmās ar mūzikas studijas audzēkņiem, izpildot skaņdarbu «The Conquest of Paradise». Savukārt ar Austrasbērniem kopā skanēs Imanta Kalniņa un dziesminieka Ulda Ozola dziesmas. Koncertu ar solo dziesmām bagātinās arī soliste Līga Jekševica (soprāns).

Jauktā kora «Lauma» diriģente Mirdza Paipare stāsta: «Šogad koncerts «Viss ģimenei» notiek mums zīmīgā datumā, jo pirms 31 gada, tas ir, 1986. gada 13. maijā stadionā pie 7. vidusskolas notika mūsu pirmais koncerts. Toreiz korim bija citu noskaņu obligātais repertuārs, tagad, par laimi, varam dziedāt sev mīļās un tuvās dziesmas. Ar gaišām domām par pavasari un sauli, ko tik ļoti gaidām, mīļi aicinu visus draugus, domubiedrus, ģimenes un īpaši māmiņas uz mīļu sadziedāšanos sestdien koncertā Liepājas Universitātē.»

Biļetes (2 EUR) var iegādāties SIA «Biļešu paradīze» kasēs visā Latvijā un interneta mājas lapā www.bilesuparadize.lv, kā arī pusstundu pirms koncerta sākuma tā norises vietā.

 
Foto: LETA

Māmiņdienas svētku koncertā Liepājā - Lauris Reiniks un «MC Orķestris»

Šogad Māmiņdienai veltītā koncertā «Tu man esi viss» 14. maijā plkst. 13.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē māmiņas sveiks dziedātājs Lauris Reiniks un pavadošā grupa «MC Orķestris», kā arī Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra bērnu un jauniešu vokālā studija «Pērlītes».

Katru gadu otrajā maija svētdienā īpaši siltus vārdus un sajūtas dāvājam savām mīļajām māmiņām, vecmāmiņām - sievietēm, kas katra dzīvē ienesušas mīlestību un mātes rūpes. Māmiņdienu daudzi izjūt un atzīmē kā ģimenes svētkus - tiek gādāti ziedi, zīmētas un līmētas kartiņas un kopā ar tētiem gatavotas svētku brokastis. Par svētku tradīciju kļuvis arī Liepājas pilsētas pašvaldības rīkotais koncerts, kas ir vēl viena lieliska iespēja būt kopā ar mīļajiem un pateikties savām māmiņām.

Šogad svētku koncertā būsim kopā ar dziedātāju, komponistu, TV šovu vadītāju, aktieri un sabiedrībā mīlēto dziedošās Reiniku ģimenes spožāko talantu - Lauri Reiniku, kā arī Martu Kukarani, Rūtu Dūdumu un pavadošo grupu «MC Orķestris». Grupas sastāvā darbojas Jānis Zvirgzdiņš - pianists, Anrijs Grinbergs - bundzinieks, Uldis Beitiņš - superģitārists, Roberts Rasa - basģitārists. «MC orķestris» darbojas divās nozarēs - pirmkārt kā sesijas grupa jeb pavadošais sastāvs dažādiem solistiem, koncertiem, TV šoviem un studijas ierakstiem, otrkārt kā muzikālā noformējuma elements dažādos izklaides pasākumos, tādos kā pilsētu svētki, sporta svētki, ballītes firmām un arī ģimenes lokam.

Ivetas Loginas vadītā bērnu un jauniešu vokālā studija «Pērlītes» māmiņas sveiks gan atsevišķos priekšnesumos, gan arī uzstājoties kopā ar dziedātāju Lauri Reiniku un pavadošo grupu «MC Orķestris». Muzicēšana kopā ar sabiedrībā plaši zināmiem mūziķiem mazajām «Pērlītēm» vienmēr ir īpašs notikums un vērtīga pieredze, kā arī iedvesma tālākajam darbam. Iepriekšējos gados veiksmīga sadarbība koncertos bijusi ar tādiem dziedātājiem kā Normunds Rutulis, Andris Ērglis, Sonora Vaice, grupa «bet bet» un citi.

 
Foto: publicitātes

Folkloras kopas «Grodi» 30 gadu jubilejas pasākums Koka Rīgā

14. maijā plkst. 13.00 Koka ēku renovācijas centrā «Koka Rīga», Krāsotāju ielā 12, ikviens aicināts uz folkloras kopas «Grodi» 30 gadu jubilejas pasākumu, kurā būs iespēja redzēt muzikāli rituālu uzvedumu, iesaistīties rotaļās un dejās, kā arī sadziedāties un sadancot.

Teju pirms 30 gadiem dibinātās folkloras kopas «Grodi» darbības pamatā ir tautas tradīciju izzināšana, apgūšana un tālāka popularizēšana. No saules sagaidīšanas Lielajā dienā, no uguns rata ripināšanas Jāņos, no bluķa vilkšanas Ziemassvētkos un citiem gadskārtu svētku rituāliem kopa smeļas vislielāko dzīvības uzturēšanas enerģiju. Kopa allaž atrodas festivālu «Baltica» dalībnieku pirmajās rindās, un regulāri folkloras skatēs tās sniegums ticis novērtēts ar visaugstākajām atzīmēm.

Folkloras kopa «Grodi» un tās vadītājs Andris Kapusts regulāri piedalās dažādos koncertos, sarīkojumos, festivālos Latvijā un ārvalstīs. Vissvarīgākais no darba aspektiem ir saistīts ar gadskārtu svētku organizēšanu Rīgā un līdzdalību tajos.

Vasaras svētki tiek dēvēti arī par sieviešu svētkiem. Tad beidzas pavasara pārejas periods un sākas vasara. Tai piedienas dažādas rituālās darbības - maizes klaipa jeb karašu cepšana, lellīšu-amuletu gatavošana, dzeguzes dzīšana, bērza pušķošana, dejošana ap Maija koku. Tēma «Vasaras svētki» līdz šim folkloras kustības ietvaros nav aktualizēta, tāpēc viens no kopas jubilejas pasākuma mērķiem ir popularizēt un sekmēt Vasaras svētku svinēšanas iekļaušanu tradicionālo svētku kalendārā nākotnē.

Uz tikšanos Vasaras svētkos!

Ieeja pasākumā bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu