Ierosina «Pieci.lv» pārveidot par tikai latviešu mūzikas radio

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto /TVNET

Latvijas Radio (LR) valdes locekle Sigita Roķe piedāvā mainīt radiostacijas LR5 («Pieci.lv») programmas konceptu, žurnālistiem pastāstīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis Ivars Āboliņš.

Viens no Roķes piedāvātajiem priekšlikumiem ir padarīt «Pieci.lv» par Latvijas populārās mūzikas kanālu. «Šis kanāls ir jādefinē kā latviešu mūzikas kanāls. Tādējādi mēs gan aizsargāsim, gan saglabāsim, gan stiprināsim latviešu valodu, gan latviešu kultūras vērtības. Turklāt mēs radīsim ļoti spēcīgu un ļoti labu Latvijas mūzikas kanālu,» pauda Āboliņš.

"pieci.lv" dīdžejs Magnus Eriņš
"pieci.lv" dīdžejs Magnus Eriņš Foto: Mārtiņš Otto /TVNET

Grīva arī atzina, ka «Pieci.lv» pašreizējais formāts nav konkurētspējīgs ar Latvijas vadošajām popmūzikas radiostacijām, līdz ar to, viņaprāt,

radiostacijas formāta maiņa ir lieliska iespēja radīt radio kanālu, kurā skan tikai latviešu mūzika.

«Latviešu mūzikai ir jāskan vienā konkrētā kanālā, jo, pretēji tam, ka mums ir daudz ārzemju mūzikas staciju, šo [latviešu mūzikai veltīto] kanālu īpatsvars radio ir neliels,» skaidroja NEPLP pārstāvis.

Tāpat viņš uzsvēra, ka kanāla formāta maiņa palīdzēs jaunajiem latviešu mūziķiem gūt lielāku atpazīstamību Latvijas auditorijas vidū un sekmēs to profesionālo attīstību. «Gribu uzslavēt LR5 darbu, jo tā ir popularizējusi arī latviešu mūziku, bet neredzu iemeslu, kādēļ tas nevarētu būt galvenais virziens,» sacīja Grīva.

Viņš norādīja, ka radio jāskan mūzikai, kura uzrunā jaunu auditoriju un to ir jādara dažādās platformās līdzīgi kā to pašlaik īsteno «Pieci.lv».

Taujāts, vai jau no LR kanāliem tikai latviešu mūzikai veltīts nav arī LR2, Grīva atbildēja apstiprinoši, norādot, ka LR2 auditorija ir vecumā no 30 gadiem, turpretī «Pieci.lv» auditorija ir jaunieši un viņiem nav konkrēta kanāla, kurā tiktu pārraidīta tikai latviešu mūzika.

Roķe piedāvā mainīt arī LR3 «Klasika» programmu konceptu. Viens no priekšlikumiem ir pozicionēt LR3 programmu «Klasika» kā kultūrai veltītu radio kanālu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu