Baltijas valstis nekvalificējas Eirovīzijas lielajam finālam

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

11.maija vakarā norisinājās otrais Eirovīzijas pusfināls, kurā piedalījās Lietuvas un Igaunijas pārstāvji. Latvija savu laimi izmēģināja pirmajā pusfinālā, kas norisinājās 9.maijā, bet diemžēl šogad fināls mums iet secen. Latvijai finālā veiksme nestāvēja blakus, gluži tāpat kā Lietuvai un Igaunijai.

Lietuvu 2017.gada Eirovīzijas dziesmu festivālā pārstāv grupa «Fusedmarc» ar dziesmu «Rain of Revolution», elektroniskās mūzikas grupa savu darbību aizsāka jau 2004.gadā.

Igauniju 2017.gada Eirovīzijā pārstāv duets Koits Toome & Laura ar dziesmu «Verona». Abi mākslinieki jau vairākus gadus ir populāri dziedātāji savā valstī.

Lietuva un Igaunija par iespēju uzstāties finālā sacentās ar Serbijas, Austrijas, Maķedonijas, Maltas, Rumānijas, Nīderlandes, Ungārijas, Dānijas, Īrijas, Sanmarino, Horvātijas, Norvēģijas, Šveices, Baltkrievijas, Bulgārijas un Izraēlas pārstāvjiem.

Beigu beigās desmit finālistiem no pirmā pusfināla pievienosies - Bulgārijas, Baltkrievijas, Horvātijas, Ungārijas, Dānijas, Izraēlas, Rumānijas, Norvēģijas, Nīderlandes un Austrijas valstu pārstāvji.

Eirovīzijas finālu vēro jau 13.maijā un uzzini, kura dziesma plūks uzvaras laurus un kurā valstī jau pēc gada norisināsies Eirovīzijas dziesmu konkurss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu