Miris «Jēru klusēšanas» un «Filadelfijas» režisors Džonatans Demi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien, 26. aprīlī, no vēža izraisītām komplikācijām 73 gadu vecumā miris godalgotais amerikāņu režisors, producents, scenārists Džonatans Demi (Jonathan Demme).

Kā ASV medijiem pavēstījis režisora preses pārstāvis, Demi miris savās mājās Manhetenā, Ņujorkā.

Kino un televīzijas filmas, dokumentālās filmas, reklāmas, seriālus, mūzikas klipus un koncertus Demi filmējis kopš 1971. gada.

Starp viņa pazīstamākajām filmām minamas «Crazy Mama» (1975), «Married to the Mob» (1988), «Philadelphia» (1993), «Rachel Getting Married» (2008) un citas, taču lielāko atpazīstamību kino pasaulē viņš iemantoja ar filmu «The Silence of the Lambs» («Jēru klusēšana», 1991), kas plašākai publikai «atklāja» arī lielisko Entoniju Hopkinsu.

Par šo filmu Demi tika apbalvots arī ar «Oskara» balvu kā gada labākais režisors.

Tāpat Demi sadarbojies ar daudziem mūziķiem (The Pretenders, New Order, Džastins Timberleiks, Nīls Jangs, UB40, Brūss Springstīns), lielākos panākumus gūstot ar «Talking Heads» dokumentālo filmu «Stop Making Sense», kas tiek uzskatīta par vienu no visu laiku izcilākajām koncertfilmām.

Režisors bijis divas reizes precējies, un no pirmās laulības ar Džoannu Hovardu viņam ir trīs bērni – Ramona, Bruklina un Džoss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu