Hokejistu Rēdlihu vecāki salaulājas pēc 36 gadu ilgas kopdzīves

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas izlasē spēlējušo brāļu Rēdlihu vecāki, Maija Smildziņa (71) un Jānis Rēdlihs (60), laulības ostā iestūrējuši vien pēc 36 gadu ilgas kopdzīves, turklāt izlēmuši nelietot tradicionālos laulības gredzenus.

Pārim viss noticis pēc pašu izvēlēta ceļa – sākumā saticīga kopdzīve, kāzu ceļujums uz Toskānu, folkloras grupas «Delve» vadīta kāzu ceremonija, diena ar bērniem un mazbērniem, un tikai tad sekojusi oficiālo dokumentu parakstīšana Dzimtsarakstu nodaļā.

«Man šķiet, ka dzīvē viss notiek kādās sakarībās. Bija vairāki iemesli, kādēļ beidzot nonācām līdz lēmumam apprecēties. Viens no tiem - fakts, ka dzīve tomēr ir trausla un tu nekad nevari zināt, kad kāds betona maisītājs uzskries virsū mašīnai, kurā tu sēdi un kura stāv pie gājēju pārejas tādā klusā vietā kā Grobiņa.

Šādi notikumi viennozīmīgi liek pārvērtēt dzīves trauslumu, vērtības un savstarpējās attiecības. (..) Jau senāk ar Maijiņu bijām smējušies, ka precēsimies tad, kad pasaulē būs nācis desmitais mazbērns. Un tas arī bija noticis - pērnā gada jūnijā pasaulē ieradās mazdēliņš Olafs, līdz ar to bija mūsu kārta īstenot iecerēto,» žurnālam «Kas Jauns» pastāstījuši Rēdlihu vecāki.

Abi gredzenu vietā izvēlējušies ap kaklu valkājamus amuletus - Jānim metālā darināts Pērkontēva cirvis, Maijai - Saulīte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu