Kas dzīvo labāk - Tu vai pavāra Mārtiņa Rītiņa vistas?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Restorāna «Vincents» šefpavārs Mārtiņš Rītiņš savrupmājā Baltezerā savām vistām nodrošinājis ekskluzīvi veselīgu pārtiku un ierīkojis luksusa apartamentus, par kuriem daudzi cilvēki varētu vien sapņot, intervijā noskaidrojis žurnāls «Kas Jauns».

Veiksmīgā restorāna pavēlnieks jau piekto gadu brīvajā laikā nodarbojas ar vistu aprūpi un savas vistas lutina ar nelielu, bet īpaši gaumīgu dzīvesvietu, kura uzbūvēta pēc prinča Čārlza vistu kūts parauga.

Rītiņš šo mājiņu dēvē par «vistu apartamentiem» – pie griestiem karājas lustra, sienas rotā grebtas koka glezniņas, katrai vistai ir sava guļvieta kastē, stūrī pie griestiem uzstādīta novērošanas kamera.

Viņš vistām dodot ēst biezpienu, kefīru, bioloģisko olu čaumalu masu, kā arī iepriekšējās dienas maizi, kas nav apēsta restorānā- tā tiek iemērkta un sajaukta ar biezpienu. Vistas ēdot arī salātus un citus garšaugu atgriezumus, kuri atvesti no restorāna, žurnālam «Kas Jauns» pastāstījis šefpavārs.

«Tur nekas netiek mests ārā. Visas sastāvdaļas ir ļoti labas kvalitātes. Vistām papildus vēl tiek doti bioloģiskie graudi, bioloģiskie vitamīni, ko pasūtu no Vācijas, bet vasarā man kaimiņi atnes un uz vārtiem uzkar kādu maisu ar gliemežiem. Tie vistām garšo īpaši. Tad es sēžu un vēroju, kā viņas cīnās par tiem gliemežiem,» tā Mārtiņš Rītiņš.

Tā kā putnu gripas izplatības dēļ līdz jūnijam vistas nedrīkst laist ārā, arī viņam savas mīlules ir jāturot kūtī: «Vistas ir neizpratnē, kāpēc viņas nelaiž ārā. Viņām tas nepatīk, un tas var ietekmēt arī dēšanas apjomu, jo viņām ir stress.»

Kā ziņots, jau otro gadu pēc kārtas nozares profesionāļi Mārtiņa Rītiņa restorānu atzinuši par labāko Latvijā, piešķirot «Ekselence labākā restorāna Latvijā 2016» titulu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu