Intars Busulis netic ne padomju karavīriem, ne latviešu leģionāriem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

Saistībā ar Leģionāru piemiņas dienu portālā «Facebook» ar saviem ierakstiem izcēlās dziedātājs Intars Busulis. Beigu beigās mākslinieka ieraksti mudināja arī dziedātāju Lauri Reiniku izpaust savu viedokli.

Dziedātājs Intars Busulis sociālajā tīklā «Facebook» raksta, ka viņam kauns par šo karu, šaubu ēnā krīt uz visiem, kuri piedalījās šajā karā, šajos noziegumos, kuros gāja bojā 1/4 planētas iedzīvotāju...

«Šaubas. Neticu nevienam, ne padomju karavīram, ne Latviešu leģionāram... To ko viņš nav vai ir darījis, to viņš nekad neteiks un mēs nekad to neuzzināsim... Mērdēja badā, šāva, izsūtīja gan fašists, gan komunists... Neko negribu ne dzirdēt radio, ne redzēt internetā & TV... Bet tas ir nereāli... Šajās dienās ir JĀSĒRO,» aizdomājas Busulis.

Intars nezina, ko viņa vectēvi ir darījuši 2. pasaules kara laikā, un nemaz negrib to zināt. Dziedātājs lūdz tam nepārmest vēstures nezināšanu, viņš gluži vienkārši netic tai, bet tic sev un savai ģimeni.

Tiklīdz ieraksts parādījās sociālajā tīklā, to komentēja arī dziedātājs Lauris Reiniks, sakot: «Tiešām negribi zināt? Neko? Tā jau bišķiņ strausa politika - neko negribu zināt, dzirdēt un redzēt. Tikai saprotot un izzinot pagātni, var raudzīties uz priekšu un darīt visu, lai nekas tāds neatkārtojas. Lai cik tā būtu nepatīkama un skarba. Vēstures interpretācijas atšķiras, kā zināms. Kam tu izvēlies ticēt, tas ir tavā ziņā.»

Arī Busulis nepalika atbildi parādā un atbildēja ar vārdiem, ka visi visu jau pateikuši, arī viņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu