Arī tev ir iespēja apmeklēt šādu meistarklasi. Dodies uz Chivas Regal Facebook lapu, piedalies konkursā, atzīmējot, ka esi ieinteresēts šajā pasākumā, un laimē iespēju apgūt jaunas zināšanas un unikālu pieredzi par Super Premium klases skotu viskiju Chivas Regal.
Skotu viskiji jeb skočs iedalās divās lielās grupās - single malt (viena iesala) un blended - blendētie jeb maisītie viskiji. Single malt viskiji tiek radīti tikai vienas teritorijas jeb saimniecības ietvaros. Turpretim blendētos viskijus, kāds ir Chivas Regal, jauc no dažādiem viena iesala viskijiem un graudu viskija, lai iegūtu kāroto garšu un smaržu buķeti.
Veidot Chivas Regal viskija nemainīgo garšu gadu no gada ir māksla, kas nav pa spēkam katram viskija ražotājam. Sekojot tēva un vectēva tradīcijām, par Chivas Regal galveno jaukšanas speciālistu jau kopš 1989. gada strādā Kolins Skots, kurš izsver katru garšas, smaržas un krāsas niansi, kopā veidojot perfektu un nemainīgu garšas kvalitāti.
Lai radītu single malt viskiju, visā pasaulē tiek izmantots ļoti līdzīgs ražošanas process. Galvenā pamata izejviela ir miežu graudi, kas sākumā tiek uz 2 dienām iemērkti ūdenī un pēc tam izklāti uz iesalnīcas grīdas, veicinot dīgšanas procesu. Šajā procesā rodas fermenti, kas pārvērš cieti fermentējamā cukurā. Lai apstādinātu dīgšanas procesu, graudus izkaltē un saberž, veidojot pulveri, ko ber metāla tvertnēs, klāt lejot uzkarsētu avota ūdeni. Šo maisījumu, ko sauc par misu, lej milzīgās Oregonas priežu koka tvertnēs. Tai klāt pievieno raugu, kurš rūgstot kā vienu no blakusproduktiem veido alkoholu. Šo procesu sauc par fermentāciju, un tā ilgst līdz pat trīs dienām. Pēc šīm trīs dienām tvertnēs ir 8% brāga.