Dzīvnieku draugi aicināti apmeklēt izstādi «PetExpo 2017» Ķīpsalā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Katru izstādes dienu par labākā titulu cīnīsies apmēram 1600 suņu, kopā vairāk nekā 3000 ķepaiņu no 14 valstīm. Viskuplākajā skaitā būs suņi no Latvijas, ievērojams skaits arī no Somijas, Krievijas un Igaunijas.

Uz izstādi ieradīsies ķepaiņi pat no Spānijas, Itālijas, Čehijas un pirmo reizi arī no Indijas! Divu dienu laikā Ķīpsalā varēs redzēt 231 šķirni - arī tādas retas kā saluki jeb persiešu vējasuns azavaku un japāņu cīņu suni tosu. Būs virkne jaunizveidotu šķirņu - Terceiras bārdainais suns, Bohēmijas aitusuns un citas.

Pirmo reizi tiks demonstrēti kursinga elementi - suņi mērosies ātrumā, skrienot pakaļ mākslīgajam medījumam!

Rīgas mēra kauss

Svētdien, 19.martā, notiks Latvijas labāko suņu apbalvošana par sasniegumiem 2016.gada izstādēs. Apbalvojumus saņems labākās audzētavas un jaunie hendleri. Šogad tiks atjaunota tradīcija - suns, kurš dzīvo Latvijā un šajā izstādē būs guvis vislabākos panākumus, saņems Rīgas mēra kausu. Kausu uzvarētājam pasniegs pats Rīgas mērs Nils Ušakovs!

Dižciltīgi un skaisti kaķi

Murrātāju fani varēs vērot spraigas sacensības, kurās piedalīsies vairāk nekā 400 kaķu, kuri pārstāvēs 26 šķirnes - Latvijā ļoti reti sastopamie Turcijas Angoras kaķi, burmillas un arī Birmas kaķi, augumā lielie Menas jenotveidīgie kaķi.

Mazie mīļdzīvnieki

Izstādē varēs apskatīt arī lielākus un mazākus mīļdzīvniekus - kazu ar kazlēniem, aitu ar melniem jēriņiem, trušus, dekoratīvos putnus, kāmjus, žurciņas, degu, nutrijas, mājas seskus, jūras krupjus un vēl citus!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu