Pavasara putnu diena Kalnciema kvartālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 11. martā, 10:00-16:00 paralēli zemnieku un amatnieku tirgum norisināsies «Pavasara putnu diena». Koka arhitektūras centra speciālisti vērs durvis un 11:00 – 14:00 aicinās gatavot būrīšus, lai sagaidītu atgriežamies mūsu spārnotos draugus.

Pirms visi dziedātājputni skandina savas dziesmas, ikgadēja tradīcija Kalnciema kvartālā ir putnu būru gatavošanas darbnīca. Putnu mājvietu sagataves ir speciāli izveidotas sadarbībā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību un atbilst putnu vajadzībām. Putnu būrus līdzņemšanai varēs veidot gan lielajai zīlītei, gan mājas strazdam, lai pēc tam piekarinātu tos piemājas kokos.

Visu martu sadarbībā ar LU Botānisko dārzu Kalnciema kvartālā norisinās «Urbānais pavasaris», no 3. līdz 29. martam piedāvājot plašu pasākumu programmu: lekcijas par aktuālām dārzkopības tēmām plašai publikai un radošas nodarbes ģimenēm ar bērniem. Centrālais notikums paredzēts 18. martā, kad notiks «Sēklu tirgus», kura mērķis ir vērst uzmanību uz Latvijai raksturīgām un saglabājamām augu šķirnēm, iespēja iepazīties ar dažādu sēklu kolekcionāriem, iegūt un mainīties ar sēklām.

Kalnciema kvartāla galerijā apskatāma Annas Ceipes personālizstāde «Nesalaužamais paliek klusējot» – jaunās mākslinieces instalācija ir skulptūru dārzā izvietots darbu kopums, paužot sengrieķu mītu attēlojumu mākslā un dažādu formu vai indivīdu pārtapšanu un transformāciju. Impulss šā darba izveidei bija Romā, Villa Borgēze aplūkojamā Džovanni Lorenco Bernīni skulptūra, kurā attēlots sengrieķu mīts, kā Dafne bēg no Apollona. Galerija atvērta katru dienu, izņemot svētdienas, no plkst. 10:00 līdz 20:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu