Lauris Valters: «Mīlēt man nozīmē dot, aplidot, rūpēties, smaidīt, satvert roku un vēl, un vēl»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Picture Agency, Edmunds Brencis

«Supernovas 2017» dziesmu konkursā piedalās arī dziedātājs Lauris Valters ar dziesmu «Magic Years», par dziesmu var balsot, ne tikai vērojot konkursa tiešraidi, bet arī «Spotify» klausoties dziesmu, viena noklausīšanās reize ir viena balss. Dziedātājs par savu iedvesmas objektu uzskata mīlestību, gan divu cilvēku savstarpēju mīlestību, gan ģimenes mīlestību, gan dzimtenes mīlestību, gan to īpašo Dievišķo Mīlestību! Valentīna dienā piedāvājam izlasīt interviju par mīlestību, sajūtām un to, ko vispār nozīmē mīlēt!

Supernovas dziesmu veltīji mīļotajai, par ko tavā uztverē ir dziesma? Tā ieguva lielu skatītāju mīlestību, vai to gaidīji?

Jā, dziesmu «Magic Years» rakstīju pirms kāda pusotra gada, domājot par savu mīļoto - Vitu! Domāju arī par šo īpašo laiku, laikmetu, kuru mēs piedzīvojam, par šiem maģiskajiem gadiem uz planētas Zeme, kuros mums šeit ir lemts būt! Jā, par to, ka mēs varam meklēt ilgi un visādās vietas, bet mīlestību nevajag izmisīgi meklēt .. tā, var teikt, «tiek iedota» no Augšas spēkiem (ja mēs runājam tieši par to īpašo, to mūsu otro pusīti)! Citējot sevi no dziesmas «Neprātīgais»: mīlestība nāk, kad to vismazāk gaida, bet Zeme griežas, griežas! Par skatītāju atzinību balsojumā .. tas bija ļoti patīkams pārsteigums, klusībā jau vienmēr visi cer, ka tiks nosaukts tieši viņu vārds, bet tad, kad tas tiešām notiek, tas ir ļoti saviļņojoši un pateicības sajūta ir ļoti liela! Prieks!

Kāpēc piedalies Supernovā? Kāds ir mērķis?

Piedalos «Supernovā», jo mērķis ir iepazīstināt cilvēkus ar savu daiļradi, jā, arī atgādināt par sevi tiem, kuri varbūt nedaudz piemirsuši! Latvijas mūzikā aktīvi darbojos jau vairāk nekā 15 gadus, tomēr vēl arī tagad ir daudzi cilvēki, kuriem esmu jaunums! Tādēļ ir jāiet un jādara, jāpiedalās, tad arī kaut kas var notikt, realizēties! Un, protams, pats galvenais mērķis ir uzvarēt un doties pārstāvēt ar šo savu gaišo, krāsaino un sirsnīgi vienkāršo kompozīciju mūsu valsti Eirovīzijas finālā Kijevā!

Vai bieži velti dziesmas mīļotajai, spēlē ģitāru un dziedi? Tas ir ļoti romantiski!

Protams, mīlestība ir viens no lielākajiem, ja ne pats lielākais dzinējspēks mūzikā, mākslā, kino, teātrī un dzīvē! Pagājušajā gadā klausītāju vērtējumam nodevu savu pirmo sarakstīto dziesmu «Tad apstājās laiks» (kura tapa pirms 18 gadiem) manai pirmajai mīlestībai, šī dziesma «Magic Years» arī ir veltījums. Vitai esmu veltījis divas dziesmas, bet tas ir pagaidām, savukārt jaunākajiem tapušajiem darbiem viņa vienmēr ir pati pirmā, kura tos dzird.

Foto: Privātais arhīvs

Vai esi romantiķis?

Jā, esmu romantiķis, tas noteikti tā ir! Tas tā ir, kopš vispār sevi atceros! Man patīk pārsteigt un iepriecināt, tā patiesi un no sirds! Manuprāt, krietni lielākā daļa mūziķu tādi ir, nu vismaz tie, kuri paši raksta dzeju un komponē!

Romantiskākā lieta, ko esi darījis?

Romantiskākā lieta, ko pēdējo gadu laikā esmu darījis .. tas notika Barselonā, Sagrada Familia lieliskajā bazilikā, kad Vitas dzimšanas dienā bildināju viņu! Biju izplānojis visu - sākot ar izlidošanu no Rīgas līdz pat īpašajam brīdim!

Kāds bija tavas dzīves perfektākais randiņš?

Ziniet, tādu vienu ideālu, perfektu randiņu man grūti izcelt! Man ļoti patīk, ja ir iespēja ar mīļoto pabūt divatā ne ierastajā vidē, kaut kur aizceļot! Tad tas viss manā uztverē ir kā tāds liels, feins randiņš!

Foto: Privātais arhīvs

Vai mīlestību var uzskatīt par tavu iedvesmas objektu?

Jā, mīlestība noteikti vienmēr un visos laikos ir bijis mans iedvesmas avots! Gan divu cilvēku savstarpēja mīlestība, gan ģimenes mīlestība, gan dzimtenes mīlestība, gan tā īpašā Dievišķā Mīlestība! Kad sirds ir tīra un atvērta, tad mūzika caur to plūst kā caur kanālu no Augšas! Esmu instruments Augstā Radītāja rokās! Tas ir ļoti interesanti un saviļņojoši, tā arī ir liela atbildība!

Ko tev nozīmē mīlēt?

Mīlēt man nozīmē dot, aplidot, rūpēties, priecāties, smaidīt, atbalstīt, satvert roku, pateikt labus vārdus, nodziedāt dziesmu, apskaut, noskūpstīt, saprast, piedot, uzmundrināt, saviļņot un vēl, un vēl...

Kā atšķiras mīlestība no iekāres?

Noteikti varu teikt, ka esmu pamēģinājis abus variantus. Iekāre ir kā narkotikas, tā ir ļoti spēcīga, tai ir apburoša garša, smarža, tas ir adrenalīns .. bet tā, kā jebkuras narkotikas, ir arī ļoti graujoša, ārdoša, brīžiem pat pašiznīcinoša, plosoša un tai beigu beigās pienāk gals... Savukārt mīlestība ir krietni lēnprātīgāka, gaisīgāka, bet tanī pašā laikā noturīga, dziļa, saprotoša, maiga, sātīga, un mīlestības nozīme ir vairāk dot nekā ņemt!

Vai tu tici mīlestībai no pirmā acu uzmetiena?

Jā, es ticu mīlestībai no pirmā acu skatiena .. tas tā var būt, bet tas noteikti nedrīkst būt kā galvenais uzstādījums, jo cilvēki ir dažādi un stāsti ir ļoti atšķirīgi! Tā var nākt kā zibens, tā var atnākt kā pavasaris, galvenais - lai sirds ir atvērta, tad būs!

Ko tu izvēlētos – naudu vai mīlestību?

Viennozīmīgi - es izvēlos mīlestību!

Foto: Privātais arhīvs

Kā tu saprati, ka tava mīļotā ir īstais cilvēks tev?

Tā sajūta ir ļoti interesanta .. tā sajūta bija un ir tāda, ka es to otru cilvēku jau zinātu ļoti, ļoti sen .. jau no citiem laikiem un dzīvēm! Tā sajūta ir tāda, ka it kā mēs būtu kaut kad jau to sarunājuši, ka tā būs! Tā sajūta ir tāda, it kā būtu pavadīti daudzi jo daudzi gadi kaut kur un kaut kā, bet tad dzīvē ierodas tas īpašais cilvēks un sajūta ir - jā, es esmu mājās, esmu atgriezies un atradies!

Vai bieāi saki vārdus – es tevi mīlu, vai vairāk mēģini to parādīt ar darbiem?

Jā, es bieži saku vārdus «mīlu tevi!» un arī cenšos tai sajūtai likt apakšā reālus darbus un vārda labākajā nozīmē - rūpes, gādību, drošības sajūtu!

Kā atšķiras pirmā mīlestība no tās, kura ir tavā sirdī tagad?

Protams, šīs mīlestības ir ļoti atšķirīgas .. bet abas vienlīdz skaistas un ļoti īpašas! Pirmā mīlestība ir kaut kas apburošs un fantastisks, jo tas notiek pirmo reizi un tie «taureņi» vēderā un sirdspuksti ir neaizmirstami, tā nu tas ir! Cilvēki ļoti bieži spilgti atceras savus pirmos iespaidus! Savukārt tā īpašā sajūta ar to patiesi otru pusi, dvēseles radinieku, mīļoto ir brīnišķīga, mierpilna, pārliecinoša un koša! Tā ir kā lieliska un gaiši skanīga harmonija mūzikā!

Foto: Picture Agency, Edmunds Brencis

Ko tu novēlētu visiem vientuļniekiem Valentīndienā? Kā nenokārt degunu un turpināt ticēt, meklēt mīlestību?

Pats galvenais, cilvēkiem ir jāiemācās cienīt un mīlēt sevi (to nedrīkst jaukt ar egoismu), tas ir visa pamats! Un patiešām to esmu pats sapratis un pieredzējis - ja mīlestību grib noķert aiz astes un pievilkt klāt .. nekas nesanāk, bet tā atnāk tad - kad prāts un sirds ir atbrīvojusies, kad nav iespringuma, kad ir vieglums!

Cilvēkiem, kuri šobrīd ir vieni, tas ir jāizbauda, tas ir jāpiedzīvo un jāizdzīvo, jo nekas šajā dzīvē nestāv uz vietas un katra diena, katra nedēļa un mēnesis mums nes kaut ko jaunu!

Un vēl - ļoti svarīgi ir atrasties kustībā - doties, piedalīties, iesaistīties, tikties, kopā priecāties, tad arī viss ir iespējams! No sirds novēlu - mīliet un topiet mīlēti!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu