Sācies balsojums jaunai neatkarīgajai pilsētvides balvai - Rīgas metrs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 2017. gada radošo pilsētvides stāstu un tūrisma risinājumu kompānija «Mantra» un Mārtiņš Eņģelis sāk jaunu pilsētvides, pētniecības un tūrisma procesu neatkarīgās balvas tradīciju, dibinot pilsētas etalonu «Rīgas metrs». Balvai nominēts arī TVNET video stāstu raidījums «Arī Rīga». Piebildīsim, ka projekts pagaidām realizēts piecās sērijās par dažādiem Rīgas mikrorajoniem (filmēšana tiks turpināta pavasarī).

Balva - etalons - tiks piešķirta tiem, kas iedvesmo, kas pilsētā atklāj, rāda vai rada stāstus ar nozīmi, radot motivāciju un produktīvu augsni jauniem projektiem. Stiprinot arī pašu laureātu cīņassparu, etalonam tiek nominēti tie pagājušā gada procesi, kuru mērķis bijis izteikti spilgti un atbildīgi savienot pilsētu ar pilsētnieku un atstāt nozīmīgu nospiedumu ar vienu mugurkaulu - mūsdienu Rīga, tās apskate, izpēte, attīstība, atdzīvināšana, kritika, svaigas izpausmes pagātnei, šodienai, rītdienai. Procesi, kuru mērķis pērn bija nevis notikt, jo var un jo grib, bet gan notikt, jo vajag, jo citādi nevar. Etalonam netiek nominēti identiski procesi, kas iesākušies jau iepriekšējos gados, tomēr tekošajā gadā nav pacēluši savu latiņu vēl augstāk, lai ierakstītos starp jaunpienācējiem.

www.facebook.com/rigasmetrs

Īpaši izveidota, starpdisciplināra žūrijas komanda katra janvāra beigās atlasīs iepriekšējā gada sasniegumus un vienosies par 7 galvenajiem laureātiem («Septiņreiz nomēri, lai top metrs»), kā arī vairākām specbalvām («Ofšors» jeb Vislatvijas sasniegums, Mūža ieguldījums, Antibalva). Visi laureāti netiks izziņoti līdz ceremonijai februāra beigās, kad simpātiju balvas pasniegt tiks aicinātas biedrība «Ascendum», fonds atvērtai sabiedrībai «Dots» u.c. pilsoniskajai brīvībai un pilsētai svarīgas organizācijas.

Šobrīd žūrijas locekļi ir:

arhitekts, Rīgas pilsētas arhitekta biroja projektu vadītājs Aleksandrs Feļtins,

tūrisma industrijas pārstāvis Mārcis Kalniņš,

pilsētvides aktīvists, Free Riga līdzdibinātājs Mārcis Rubenis,

Jaunā Rīgas teātra institūta direktore Gundega Laiviņa,

pilsētvides stāstu risinājumu kompānijas «Mantra» radītājs un vadītājs Mārtiņš Eņģelis.

Tikmēr no 6. līdz 20. februārim notiek publisks balsojums interneta vidē par visiem sākotnēji atlasītajiem gada sasniegumiem, nosakot arī sabiedrības favorītu. Aicinām savu balsi atdot, dodoties uz balsojuma formu:

Balso šeit:

Radošo pilsētvides stāstu un tūrisma risinājumu kompānija «Mantra» (Mārtiņš Eņģelis) organizē, rada un producē gan ar tūrismu, arhitektūru, pilsētvidi un mākslu, gan ar vēsturi saistītu saturu, seminārus, notikumus, tūres, tekstus un akcijas. MANTRA rada stāstus ar nozīmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu