Džilindžers: «Teātrī vecuma dēļ nevienu neatlaiž»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Komentējot neseno skandālu saistībā ar aktrises Esmeraldas Ermales darba gaitām Dailes teātrī, tā mākslinieciskais vadītājs Dž.Dž.Džilindžers izteicies, ka gadu skaits jeb vecums šajā teātrī nekalpo par iemeslu atlaišanai. 60 gadu vecā aktrise nemaz nav atlaista, kā iepriekš izskanējis medijos, bet gan viņai 1. augusta piedāvāts cits sadarbības modelis, proti, darbošanās ārštatā, šodien vēsta portāls La.lv.

Režisors kategoriski noraida pārmetumus, ka Ermalei, kuru lielākā daļa skatītāju zina kā Baibiņu no 1973.gada kinofilmas «Pūt, vējiņi!», palūgts aiziet viņas gadu dēļ, jo Dailes teātrī ir arī virkne gados vecāku profesionāļu: «Ir 70 un 80 gadus veci aktieri, kuri saņem pensiju un ar panākumiem piedalās izrādēs,» sacījis Džilindžers.

Kā zināms, Dailes teātrī turpina darboties gan Olga Dreģe, gan Lilita Ozoliņa, gan Mirdza Martinsone, kuras ir vecākas par Ermali.

Džilindžers gan noklusē patiesos iemeslus, kāpēc Ermalei piedāvāts cits sadarbības modelis līdzšinējā vietā. Šādu informāciju izpaust liedz darba likumdošana, kā arī tā «nebūtu pašas aktrises interesēs», raksta La.lv. Arī teātra direktors joprojām nekomentē lēmuma iemeslus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu