Fotoreportāža: kas notiek Vecrīgas krogos?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vecrīga – tā ir vieta, kas asociējas ne tikai ar pagātnes kultūrvēsturisko mantojumu, bet arī ar enerģisku nakts dzīvi, kur ne mazums nolaisti uguņi līdz pirmajiem gaiļiem! Kādā piektdienas vakarā TVNET devās izlūkos, kā tad atpūšas Vecrīgas apmeklētāji. Tāpat uzzinājām, kādi ir pieprasītākie dzērieni bāros un kāds cilvēkiem bijis mērķis, dodoties uz Vecrīgu.

 
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nabaklab: patīkama atmosfēra ar mākslas pievienoto vērtību

Viena no pirmajām vietām, kurā viesojāmies, ir Nabaklab. Ierodoties klubā, atmosfēra ir patīkama, cilvēki drūzmējas gar bāru un gaida, kad sāksies paredzētais «Janis Rozentāls. Bez vārdiem» prezentācijas pasākums.

Šāvakara viesi ir vidēji 25 – 30 gadus veci, populārākie dzērieni tiem ir alus un ruma – kolas kokteiļi. Cenas nav augstas: remdēt slāpes pie alus glāzes var par 3 Eur, bet kokteiļa - par aptuveni 6 Eur.

Brīdī, kad sākas koncerts, pūlis atvirzās no bāra un dodas uz skatuves pusi, lai izbaudītu pasākumu.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
 
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ļeņingrad: atpūta starp krūšturiem un savējiem

Turpinot apgaitu, dodamies uz bāru, kurā šovakar norisinās grupas VIPP Basbočka koncerts. Par spīti tam, ka šis bārs neatrodas Vecrīgā, daudziem ir saglabājušās atmiņas par laikiem, kad Ļeņingrada atradās tieši Vecrīgas sirdī. Ierodoties ir interesanti vērot telpu noformējumu, kurš liek atcerēties par pagātni: uz palodzēm ir sakārtoti Radiotehnikas magnetofoni, citviet stāv padomju laika servīzes. Skatienu piesaista pie bāra izkārtie sieviešu krūšturi. Kā tie tur nonākuši, varam vien minēt... Par spīti ārējam izskatam un agresīvajai mūzikai, kura skan bārā, publika šeit ir ļoti draudzīga un vienota.

Izskatās, ka populārākais dzēriens šovakar ir alus, kurš vidēji maksā ap 3 Eur.

Apmeklētāji ir vidēji 23-35 gadus veci, starp tiem nav redzami vai dzirdami ārzemju viesi.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
 
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rokkafejnīca: ārzemnieku meka, karaoke un punktuāla apsardze

Dodoties tālāk, plānotais mērķis ir slavenā Rokkafejnīca. Pie ieejas sagaida apsargs, kurš ar lielāko prieku pārbaudīs, vai līdzi nav paņēmies lieks un nevēlams priekšmets, protams, tiek pārbaudīti dokumenti. Dokumentu pārbaude manāmi uztraukusi puišu bariņu, kurš ieradies no Anglijas. Puisim esot 26 gadi, bet apsargs netic. Pieminot nevēlamos priekšmetus, šovakar jau esot atņemtas šķēres un naži. Varam secināt, ka, apmeklējot Vecrīgu, ēdamrīkus un kancelejas preces ir vēlams atstāt mājās.

Pēc pārbaudes dodamies uz garderobi nolikt virsdrēbes, līdzās izdzirdam kādu dziedot karaoki. Pārsteidzoši, bet lielākā daļa dziedoņu ir ārzemju viesi. Kāds Indijas pilsonis no sirds dzied Musiqq dziesmu Abrakadabra. Puisim izdodas ļoti labi, akcents nav jūtams, un melodija tiek vērpta ļoti prasmīgi. Vēlāk aprunājoties ar dziedoņiem, Rokkafejnīca izrādās viņu mīļākā izklaides vieta, jo tā ir plaša un, protams, karaoke; studentes no Izraēlas apgalvo, ka šī ir viņu mīļākā vieta.

Turpat netālu kluba viesi spēlē biljardu un bauda vakaru. Manāma rosība ir pie visiem klubā atrodamajiem bāriem, populārāko dzērienu izvēle nepārsteidz, kā pierasts, alus un kokteiļi, skrūves, rumkolas. Cenas līdzīgas, kā visās iepriekš apmeklētajās vietās. Šovakar kluba apmeklētājus priecēs grupa ar nosaukumu Wild Detroit Gang, skaidri zinām, ka dzirdēsim roku. Par spīti kluba nosaukumam apmeklētāji nav redzami alternatīvā stila piekritēji, latviešu valodai pa vidu bieži dzirdu arī svešas mēles. Kā skaidro bārmenis, tie ir ārzemju studenti, bet tūrisma sezonas laikā ārvalstu viesi ir vēl lielākā skaitā.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
 
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pūce: nedārgi kokteiļi, maksas garderobe un ārzemnieki

Nākamā vieta, kuru apmeklējam, ir Pūce. Klubs naktī. Klubs atrodas bijušā Pulkveža (Pulkvedim neviens neraksta) vietā. Kluba atmosfēra krietni atšķiras no tā, kas tika pieredzēts iepriekš apmeklētajos klubos. Satiekam ASV pilsoņus, kuri šo klubu izvēlējušies deju mūzikas dēļ - ir house music piekritēji. Sarunā par cenām viesi no ASV atzīst, ka Latvijā nakts dzīve ir krietni lētāka nekā dzimtajā zemē. Deju zālē apmeklētāji viļņojas līdzi mūzikas vibrācijām. Bārs tiek pamatīgi noslogots, jo ruma – kolas kokteilis vidēji maksā 4,50 Eur, bet alus 3 Eur. Atšķirībā no visām citām apmeklētajām vietām šeit par garderobi jāmaksā, maksa ir smieklīga, bet mazliet samulstam.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
 
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Folkklubs: lec gan jauns, gan vecs!

Otrā ielas pusē atrodas visiem labi zināmas Folkklubs. Jau ejot iekšā, dzirdama latviešu mūzika. Kluba apmeklētāji ir sadalījušies pāros un dejo pazīstamo dziesmu pavadījumā. Nedaudz pietrūkst dzīvās mūzikas, bet, spriežot pēc kluba aktivitātēm sociālajos tīklos, uz skatuves bieži ir redzami dzīvās mūzikas izpildītāji.

Klubā ir ļoti patīkama atmosfēra: visi izbauda laiku, kā arī ļoti populāro dzērienu – alu, kura cena pārāk neatšķiras no citām vietām, kuras tika apmeklētas. Grūti izvērtēt vidējo apmeklētāju vecumu, jo šeit tiekas gan jauns, gan vecs.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
 
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Četri Balti Krekli: klasika un daudz flirtējošu dāmu!

Nākamais pieturas punkts ir kubs ar nosaukumu Četri Balti Krekli. Mūs sagaida latviešu mūzika, daudz laimīgu cilvēku. Sarunā ar kādu no apmeklētājiem tiek noskaidrots, ka apmeklētāju vecums lielākoties ir 25-50 gadi.

Populārākais dzēriens dāmu starpā ir šampanietis, bet kungu vidū – alus. Cenas daudz neatšķiras no citiem bāriem. Lieta, kas nevar palikt noklusēta, ir dāmu veltītā uzmanība, jo laikā, kamēr atradāmies klubā, tikām uzlūgti uz deju četras reizes.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
 
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Depo: ...šovakar alternatīvs klusums

Dodoties tālāk pa Vecrīgas ielām, iegriežamies klubā Depo. Vieta ir salīdzinoši tukša. Apmeklētāji mierīgi sēž pie galdiņiem, izbauda dzērienus un viens otra kompāniju. Vislielāko popularitāti šajā bārā gūst alus, kurš izmaksā 3 Eur.

Sarunā ar dīdžeju tiek noskaidrots, ka lielākais apmeklētāju daudzums klubā ir dienās, kad norisinās koncerti, jo kluba pagrabstāvā ir skatuve ar pietiekami plašu zāli. Kluba apmeklētāji lielākoties ir alternatīvās mūzikas cienītāji.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
 
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ezītis miglā: kur visi palikuši?

Vieta, kura šovakar nevarēja palikt neapmeklēta, ir bārs Ezītis miglā, kas pēc nostāstiem esot izteikti iecienīts jaunās paaudzes vidū. Ierodoties skats ir mulsinošs - bārs ir pustukšs. Pieminēšu, ka tiek apmeklēts bārs, kurš atrodas netālu no Pulvertorņa, jo Vecrīgā ir divi bāri ar šādu nosaukumu. Populārākie dzērieni, kā jau noprotams, ir alus un kokteiļi. Alus vidējā cena ir 3 Eur.

Dzērienkarte pārsteidz ar daudziem interesantiem kokteiļu nosaukumiem, piemēram, «Es redzu zirgu» utt. Bāra dizains ir ļoti veiksmīgs, izklaides vietās tik ļoti pierasto tumšo sienu vietā šeit redzamas gaišas sienas ar gleznojumiem.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
 
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Radio bārs: tuci, tuci un aiziet!

Pēdējā vieta, kuru TVNET apmeklēja, ir Radio bārs. Verot bāra durvis, dzirdama deju mūzika. Bārs nav noslogots, bet deju grīda tiek izmantota uz pilnu jaudu. Vidējais kluba apmeklētāju vecums ir 25-35 gadi.

Klubā bieži norisinās vietējo DJ pasākumi, kā arī vismaz vienu reizi mēnesī ir tematiskie pasākumi. Šī vieta ļoti atšķiras no visām iepriekš apmeklētajām ar to, ka populārākais dzēriens šeit nav alus, bet gan rums vai ruma kokteilis, un vidējā cena šim dzērienam ir 6 EUR.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
 
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Secinājums

Šovakar viesojāmies deviņās izklaides vietās un daudz kas ir palicis neredzēts, bet, apkopojot visu, kas šovakar redzēts, ir skaidrs, ka Vecrīga māk atpūsties, nav redzēti pārlieku dzēruši cilvēki, kā arī nav manīts, ka kāds būtu pārlieku agresīvs. No šiem deviņiem bāriem/klubiem, kurus apmeklējām, vispozitīvāko iespaidu atstāja Rokkafejnīca. Klubs ir plašs un dod iespējas atpūsties dažādi - gan dziedāt karaoki, gan uzspēlēt biljardu, gan pavērot koncertu. Vieta, kas neatstāj vienaldzīgu, ir Ļeņingrada un tikai tās draudzīgās atmosfēras dēļ. Deju mūzikas cienītājiem ieteiktu apmeklēt vēl nesen pieminēto Radio bāru vai klubu Pūce naktī, bet, ja gribas padejot latviešu mūzikas ritmos, tad jāviesojas Folkklubā vai Četros Baltos Kreklos.

Cenas apmeklētajās vietās daudz neatšķiras, atšķiras atmosfēra un apmeklētāji. Kā māca sens teiciens, labāk vienreiz redzēt, nekā simtreiz dzirdēt, tāpēc ieteiktu pašiem iziet pastaigā caur naksnīgo vecpilsētu un saprast, kas sirdij tuvāks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu