Jānis Stībelis ar dziesmām motivē cilvēkus nezaudēt «dzirkstelīti» acīs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

Jau pēc mēneša dziedātājs Jānis Stībelis sāks savu labāko dziesmu koncerttūri «Sajūti!», kurā tiks spēlētas mākslinieka labākās dziesmas no 6 studijas albumiem, tādas kā «Glāze piena», «Pozitīvs», «Divas pasaules», «Es tikai smejos». Jānis izvēlējās doties tūrē ar visiem labi zināmām dziesmām, jo uzskata, ka nav tās spēlējis pietiekamā daudzumā dažādās koncertzālēs un kultūras namos.

«Koncertā aicināšu sajust, nosaukumu izvēlējos no dziesmas «Tikai tev», kur ir vārdi – runāt var daudz, bet labāk vienreiz sajust! Klausoties mūziku, apmeklējot koncertus, mani pārņem īpaša sajūta, kas ir ārpus maņu sistēmas, viens to sauc par skudriņām, cits par taureņiem vēderā, ja mani tūres koncerti radīs šādas emocijas, mans aicinājums sajust būs sadzirdēts,» stāsta Stībelis.

Viens no plānotajiem koncertiem norisināsies 14.februārī jeb Valentīna dienā, kas Jānim sagādā tikai prieku, jo tā ir visu iemīlējušos cilvēku diena, Svētais Valentīns no baznīcas iecelts par mīlētāju aizstāvi, dziedātājs apzinās, ka pēdējā laikā šie mīlas svētki palikuši komerciāli, bet, ja ir iespēja iepriecināt otro pusīti, kāpēc to nedarīt, kaut komerciālā veidā?

«Jūtu, ka daudzi, tāpat kā es, reizēm mēdz zaudēt to dzirkstelīti acīs, tas notiek rutīnas dēļ, kādas vilšanās, tāpēc rakstu dziesmas kā uzmundrinājumu sev un citiem, lai saglabājas dzirkstelīte, dzīvesprieks, lai nepazūd ticība, jo, ja tā visa nav, tad kāda jēga dzīvot? Nevar zaudēt jēgu, jābūt kādai idejai, aktualitātēm, to mēģinu teikt sev un citiem caur dziesmām,» tā Jānis.

Paralēli plānotajai tūrei Jānis daudz laika pavada Anglijā, kur raksta savu jauno albumu angļu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu