Ar ko nodarboties kalnos, ja nevēlaties visu atvaļinājumu pavadīt uz slēpēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Brīvdienas ziemā vēlas daudzi – Latvijā bieži ir lietaini laika apstākļi, pelēkas debesis, sastrēgumi uz ceļiem un drūmi garāmgājēji. Taču, ja atvaļinājumam atvēlēta tikai nedēļa, ceļot uz turieni, kur šobrīd spīd saule un šalc okeāns, laikam nav labākā ideja. Tāpēc atliek izvēlēties Eiropas kūrortus, kas šobrīd piedāvā izbaudīt slēpošanu. Taču kļūdāties, ja uzskatāt, ka vienīgā izklaide šādos kūrortos ir braukt no kalna ar slēpēm vai sniega dēļiem – mūsdienās slēpošanas kūrortos var darīt daudz vairāk. Un nav pat jāstājas uz slēpēm.

Paskatīsimies, kādas izklaides tūristiem piedāvā latviešu iecienītais kūrorts Tatros, Slovākijā.

Vieta gan gardēžiem, gan klubu apmeklētājiem. Tatru reģions ir slavens ar savu virtuvi. Slovākijā populāri ir kartupeļu ēdieni, kāposti, pīrāgi u. tml. Apmeklējot Tatrus, obligāti nogaršojiet nacionālo ēdienu Bryndzové halušky – vārītus mīklas gabaliņus ar brinzu, lokše – krāsnī ceptas kartupeļu pankūkas vai Laskonky – irdenas mīklas pīrāgu ar grieķu riekstiem un krēmu.

Zemajos Tatros darbojas 16 restorāni, kuros var atrast ne tikai tradicionālos slovāku ēdienus, bet arī itāļu virtuvi vai burgerus. Vēl divreiz vairāk vietu vilina tūristus Augstajos Tatros.

Taču izklaides kalnos gaida ne tikai vēderus. Ir ierasts uzskatīt, ka atvaļinājums kalnos ir gluži kā sanatorija, kur jāmostas, tikko uzaust saule, un jāiet gulēt vēl agri pirms pusnakts. Taču tas ir tikai mīts – slēpošanas kūrortos kūsā arī nakts dzīve. Zemajos Tatros esošajā kūrortā darbojas naktsklubs «Happy end», bet Augstajos Tatros vakarus var pavadīt muzikālajā bārā «Humno». Abas izpriecu vietas darbojas līdz pat rīta pusei, tāpēc būs piemērotas pat prasīgākajiem klubu apmeklētājiem.

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes

Ekstremālas izklaides – ne tikai slēpotājiem. Arī tiem, kam slēpošana jau ir apnikusi, bet kas tomēr vēlas nodarbes ārā, kūrorts piedāvā daudz izklaižu. Piemēram, sniega motocikli, «Skifox» ragaviņas, ekstremālu izklaižu cienītājiem – sniega BMX «Snowscoot». Tiem, kas atpūšas kopā ar maziem bērniem, ir iespēja braukt no kalna ar piepūšamām ragaviņām. Nodarbošanos Augstajos Tatros atradīs ne tikai aktīvās atpūtas cienītāji.

Foto: publicitātes

Tiem, kas vēlas mierīgāku atpūtu, tiek piedāvāti vairāki izziņas maršruti kājāmgājējiem. Viens no tiem ved līdz Studeny potok ūdenskritumiem, tāpat ir dažādas sarežģītības gājēju takas pa kalniem vai uz muzejiem.

Lielākais ūdens izklaižu parks. Liptovas reģionā Tatros esošais lielākais ūdens atrakciju parks Centrālajā Eiropā «Tatralandia». Parkā ierīkotas vairāk nekā 300 dažādu izklaižu zonas, 26 ūdens slidkalniņi un 14 baseini ar saldūdeni un jūras ūdeni, kura temperatūra ir no 26 līdz 38°C pat ziemas laikā.

Šajā parkā var ne tikai braukt lejā pa dažāda lieluma slidkalniņiem, bet arī nirstot vērot zemūdens koraļļu pasauli.

«Tattralandia» ūdens atrakciju parkā ierīkota arī pirts zona, golfa simulators, 5 D kinozāle, boulings un restorāns.

Uzzini vairāk www.gotatry.sk

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu