Zviedrijā pirmizrādi piedzīvos Matīsa Kažas jaunā dokumentālā filma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Starptautiskajā Gēteborgas kinofestivālā 30. janvārī pasaules pirmizrādi piedzīvos jaunā režisora Matīsa Kažas (žurnālista Jura Kažas dēls) dokumentālā filma «Vienu biļeti, lūdzu!» («One Ticket Please»), informē filmas veidotāji. Filma, kas ir Kažas debija pilnmetrāžas kino, iekļauta festivāla oficiālajā programmā.

«Vienu biļeti, lūdzu!» ir dokumentāls stāsts par Nikiju Kokrenu – Ņujorkas aktīvāko teātra apmeklētāju. Šī indiešu izcelsmes kundze, kurai ir jau 78 gadu, katru dienu pēdējos 25 gadus noskatās vismaz vienu teātra izrādi. Tomēr ne visi ir sajūsmā par viņas kaislību – Brodvejas teātru darbiniekiem viņa ir īsts bieds. Pazīstama kā nekārtību cēlāja un blēde, Nikija visiem līdzekļiem cenšas iegūt pēc iespējas vairāk brīvbiļešu, bet, iekļuvusi teātrī, mēģina ieņemt vislabākās vietas un dažkārt teātros ietur pat maltītes. Viņa sevi uzskata par īstenu teātra mākslas mīļotāju, kuras ikdienā materiālām lietām nav nozīmes. Taču kur beidzas aizrautīga kaislība un kur sākas atkarība?

Filma «Vienu biļeti, lūdzu!» no 13. marta būs skatāma arī Latvijas kinoteātros.

Filmas teātra ainu inscenējumos piedalījušies arī vairāki Latvijas aktieri – Imants Strads, Andris Bērziņš, Ilze Pukinska, Sarmīte Rubule, Aminata Grieta Diarra un citi.

Noskaties filmas reklāmas rullīti!

Filmas režisors un producents Matīss Kaža šobrīd dzīvo Ņujorkā, kur apgūst kino režiju Ņujorkas Universitātes Tiša mākslas skolā. Filmas galveno varoni Nikiju viņš sastapis savā pirmajā Brodvejas teātra apmeklējumā un jau drīz pēc tam sapratis, ka viņas stāstam jāpārtop filmā.

Filmas «Vienu biļeti, lūdzu!» radošā komanda ir režisors un producents Matīss Kaža, operatori Aleksandrs Grebņevs un Noass Vaisfogels (ASV), komponists Mārtiņš Brauns, montāžas režisore Gunta Ikere, skaņu režisors Aleksandrs Vaicahovskis, mākslinieki Toms Kalninskis, Marija Luīze Meļķe un Luīze Lote Nežberte, producenti Una Celma, Rīds Hannafords (ASV) un Deivids Šerkers (ASV).

Filma «Vienu biļeti, lūdzu!» ir Latvijas un ASV kopražojums, kas veiksmīgi īstenojusi arī pūļa finansēšanas kampaņu vietnē «Kickstarter». Filmas producenti Latvijā ir studijas «Fenixfilm» un «Deep Sea Studios LV».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu