Svētdien pasniegs Zelta globusus. «La La Land» nominēta 7 balvām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Zelta globusa» balvu nominācijā šogad dominē režisora Deimiana Šazela kinomūzikls «La La Land», kas izvirzīts apbalvošanai septiņās kategorijās, tostarp kā «labākā komēdija vai mūzikls». Nominācijas saņēmuši arī «La La Land» galveno lomu atveidotāji - Raiens Goslings un Emma Stouna. «Zelta globusa» balvas tiks pasniegtas 8. janvārī Beverlihilsas viesnīcā «Beverly Hilton».

Kinolente «Moonlight» saņēmusi sešas nominācijas, filma «Manchester by the Sea» piecas nominācijas, bet «Florence Foster Jenkins» - četras.

Par balvu kategorijā «labākā komēdija vai mūzikls» Šazela kinomūzikls sacentīsies ar tādām filmām kā «20th Century Women», «Deadpool», «Florence Foster Jenkins» un «Sing Street».

Kategorijā «labākā dramatiskā filma» nominēta Mela Gibsona kara drāma «Hacksaw Ridge», trilleris «Hell or High Water», ģimenes drāmas «Lion» and «Manchester by the Sea» un filma «Moonlight».

«Zelta globuss»

«Zelta globusu» ceremoniju rīko Holivudas Ārzemju preses asociācija, kas arī izraugās uzvarētājus. Tādēļ, lai gan prestižāka par ASV Kinoaktieru ģildes (SAG) godalgām, «Zelta globusa» balvas nav precīzākais rādītājs prestižās «Oskara» balvas potenciālajiem laureātiem, lai gan zināmu priekšstatu par iespējamajiem uzvarētājiem ļauj gūt.

Televīzijas seriālu konkurencē «Zelta globusa» balvu nominācijās dominē «The People v, O.J. Simpson: American Crime Story», kas izvirzīts apbalvošanai piecās kategorijās.

Seriāls «The Night Manager» nominēts četrās kategorijās, bet seriāli «black-ish», «The Crown», «The Night Of», «This is Us» un «Westworld» katrs nominēti trīs kategorijās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu