Rīgā atvērtas vairākas distanču slēpošanas trases

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Līdz ar sniegu un gaisa temperatūras pazemināšanos Rīgā šonedēļ ir atvērtas distanču slēpošanas trases Biķerniekos un Uzvaras parkā, savukārt trasi Mežparkā plānots atvērt piektdien.

Uzvaras parka slēpošanas trases pārstāvji norādīja, ka trase pēc pārtraukuma vakar pēcpusdienā sāka darbu un patlaban apmeklētājiem ir pieejama. Trasi klāj dabīgais un mākslīgais sniegs, kā arī turpinās trases sagatavošana, lai slēpotājiem Uzvaras parkā būtu pieejamas visu veidu slēpošanas iespējas. Patlaban ir pieejams tikai slidsolis, taču, mazinoties putenim, plānots iebraukt sliedīti arī klasikai.

Trases pārstāvji norādīja, ka par spīti putenim Uzvaras parkā jau patlaban ir slēpotāji, taču lielākais apmeklētāju pieplūdums gaidāms nedēļas nogalē, kas ir tradicionāli aktīvākais slēpošanas laiks. Tā kā sinoptiķi tuvākajās dienās sola slēpošanai labvēlīgus laika apstākļus, Uzvaras parkā nav paredzami šķēršļi ziemas sporta aktivitāšu baudīšanai.

Biķernieku distanču slēpošanas trases inventāra iznomātāja «Burusports» pārstāvis Valdis Kļaviņš teica, ka Biķernieku slēpošanas trase jau kopš vakardienas apmeklētājiem ir pieejama. Vakaros trasē ir nodrošināts arī mākslīgais apgaismojums. Slēpošanas inventāra noma patlaban apmeklētājiem vēl nav pieejama, jo stipro vēja brāzmu dēļ šodien nav paredzams būtisks apmeklētāju pieplūdums. Slēpot var ar savu inventāru. Slēpju nomu plānots atvērt rīt, kad inventāra noma būs pieejama no plkst. 12 līdz 21.

Pēc Kļaviņa teiktā, ņemot vērā sniegputeni, ik pa laikam plānots veikt Biķernieku slēpošanas trases atjaunošanu. «Trase ir lietošanas kārtībā, taču darbi jāveic katru dienu. Arī šodien tie ir paveikti, bet visu laiku snieg un kaut kādā brīdī trasi var aizputināt ciet. Līdz ar to, atbilstoši apstākļiem, trase tiek atjaunota,» skaidroja Kļaviņš.

Mežaparka kalnu slēpošanas un snovborda apmācības trases «Sniega parks» pārstāve Laura Lejniece teica, ka patlaban notiek trases sagatavošana un tā apmeklētājiem varētu būt pieejama, sākot ar piektdienu, kad tiks atklāta gan slēpošanas trase, gan arī slidošanas un kameršļūkšanas iespējas.

Viņa prognozēja, ka atklāšanas dienā, 6.janvārī, trase, visticamāk, darbu sāks ap plkst. 14-15 un strādās līdz 21. Tuvākās nedēļas laikā Mežaparkā trase būs vaļā, jo sinoptiķi sola ziemas sporta aktivitātēm labvēlīgus laika apstākļus. Lielākais apmeklētāju pieplūdums «Sniega parkā» parasti ir nedēļas nogalēs, kad brauc ne tikai vietējie iedzīvotāji, bet arī ļoti daudz tūristu no Igaunijas un Lietuvas. Darbdienās vairums apmeklētāju ir vietējie.

Jau vēstīts, ka Rīgā šodien snieg un putina, gaidāms spēcīgs putenis. Austrumu, ziemeļaustrumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 18 metriem sekundē. Gaisa temperatūra vakarā pazemināsies līdz -10 grādiem, komforta temperatūra sasniegs -20 grādu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu