Pirmizrāde vērienīgam kosmosa trillerim - «Pasažieri»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šonedēļ Latvijas kinoteātru ievērojamākais jaunums ir zinātniskās fantastikas trillera «Pasažieri» («Passengers») pirmizrāde. Vērienīgajā kosmosa filmā, kura jau paspējusi izpelnīties daudzu mediju uzmanību, galvenās lomas atveido Holivudas jaunās paaudzes populārākie aktieri – Kriss Prats un Dženifera Lorensa.

Trilleris «Pasažieri» vēsta par iespaidīgu kosmosa kuģi ar tūkstošiem pasažieru, kuri ir iegremdēti mākslīgajā miegā, lai pēc neticami gara ceļa tiktu pamodināti uz citas planētas un kļūtu par tās apdzīvotājiem. Sistēmas kļūdas dēļ divi šīs vērienīgās misijas pasažieri – vīrietis un sieviete – pamostas ātrāk. Viņi nonāk neapskaužamā situācijā, jo līdz ceļojuma galapunktam jālido vēl 90 gadi. Samierinājušies ar faktu, ka turpmākā dzīve jāpavada divatā milzīgajā kosmosa kuģī, abi satuvinās. Pēkšņi ierasto ritmu izjauc fakts, ka kuģim draud briesmas. Tagad vienīgi abu neguļošo misijas dalībnieku spēkos ir izglābt pašiem sevi un visus pārējos pasažierus.

Dženifera Lorensa (Jennifer Lawrence) kosmosa trillera «Pasažieri» («Passengers») pirmizrādē
Dženifera Lorensa (Jennifer Lawrence) kosmosa trillera «Pasažieri» («Passengers») pirmizrādē Foto: REUTERS/Scanpix

Kino kritiķu vidū valda viedoklis, ka kosmosa trillera «Pasažieri» veiksmes atslēga ir galveno lomu atveidotāji. Aktieri Kriss Prats un Dženifera Lorensa kino recenzijās tiek dēvēti par talantīgiem profesionāļiem, kuri perfekti sajūt partneri un ar savu aktiermeistarību spēj radīt tik intensīvu stāstu, ka ikvienam kino skatītājam ir garantēts līdzpārdzīvojums.

Profesionāļu vidū atzinību ir izpelnījušies arī šī kino darba spriedzes kāpinājumi un greznais kosmosa kuģa interjers, kurā nemazāk spoži izskatās galveno varoņu augsto modes namu cienīgie tērpi.

Starp citu, jau iepriekšējā gadā tika ziņots, ka Dženifera Lorensa par dalību kosmosa trillerī «Pasažieri» saņems aptuveni 20 miljonus ASV dolārus, savukārt Kriss Prats nopelnīs aptuveni 12 miljonus ASV dolārus. Iespaidīgais honorārs Dženiferai Lorensai jau otro gadu pēc kārtas ļauj būt līderei vislabāk atalgoto aktrišu sarakstā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu