VKKF piešķir 19 mūža stipendijas kultūras un mākslas darbiniekiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) piešķīris 19 mūža stipendijas kultūras un mākslas darbiniekiem, liecina informācija VKKF mājaslapā.

VKKF mūža stipendiju saņēmēji no 2017. gada janvāra ir Linards Skuja, Ausma Žūriņa, Vija Gaida Caune, Tālivaldis Margēvičs, Jānis Cimermanis, Viktors Freibergs, Ilga Zagorska, Elita Grosmane, Amanda Aizpuriete, Anna Šmite, Pēteris Plakidis, Genādijs Gorbaņovs, Silvija Bitere, Tamāra Kristiņa (Soboļeva), Daumants Kalniņš, Marija Steimane, Aija Baumane, Silvija Šmidkena un Andris Grīnbergs.

Tiesības pieteikt pretendentus mūža stipendijas saņemšanai ir Kultūras ministrijai (KM), tās padotībā esošām valsts pārvaldes iestādēm un KM pārziņā esošiem valsts uzņēmumiem un kapitālsabiedrībām, kurās ministrija ir valsts kapitāla daļu turētāja, Latvijas Radošo savienību padomei un Latvijas Pašvaldību savienībai.

VKKF piešķir mūža stipendiju izciliem kultūras un mākslas darbiniekiem par mūža ieguldījumu kultūras un mākslas attīstībā. Mūža stipendija katru mēnesi 150 eiro apmērā tiek maksāta papildus pensijai un citiem ienākumiem un netiek aplikta ar nodokļiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu