Pirmo «World Jazz Festival» dienu atklās Butmans un Akuratovs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Olga Karpova

No 26. līdz 28. jūlijam Rīgā norisināsies jubilejas džeza festivāls – «World Jazz Festival». Pirmo festivāla dienu uz kinoteātra «Splendid Palace» skatuves atklās mākslinieku duets Oļegs Akuratovs un Tonijs Momrels. Viņus pavadīs Igora Butmana un Maskavas džeza orķestris, informē festivāla rīkotāji.

Vakarā gaitā ar jubilejas svētku programmu uzstāsies poļu džeza dziedātāja Anna Marija Jopeka. Noskaties dziedātājas video aicinājumu uz festivālu.

Rīgas koncertā Anna Marija Jopeka uzstāsies ar savu jauno programmu, kurā izpildīs savus labākus darbus.

Oļegs Akuratovs un Tonijs Momrels

Oļegs Akuratovs kopš dzimšanas ir akls. Reiz zēns sadzirdēja mūziku, kas skanēja no vectēva atskaņotāja. Oļegs piegāja pie klavierēm un sāka spēlēt. Jau četru gadu vecumā Akuratovs varēja spēlēt Čaikovska koncertu, iemācoties to pēc dzirdes. Šodien Oļegs Akuratovs ir pasaules līmeņa mūziķis, kurš spēlē gan akadēmisko, gan arī džeza mūziku.

Pirms 20 gadiem draugs sarunāja ar Toniju Momrelu ierakstīt pāris skaņdarbu vienā no vietējām studijām Londonā. «Es toreiz kontaktējos ar mūziķiem no kādas hiphopa grupas, un pāris no tiem zināja, kā es māku dziedāt. Vienu reizi man piedāvāja atbraukt uz studiju padziedāt un ar to nedaudz nopelnīt. Es atbraucu un tur satiku Gloriju Estefanu.» Popzvaigznei ļoti patika Tonija vokāls, un jau pēc brīža tika saņemti darba piedāvājumi.

Igors Butmans ir Krievijas džeza saksofona zvaigzne, kas pārsteidz ar spēles emocionālo enerģiju un spēku. Viņš ir uzstājies visprestižākajā Ņujorkas džeza klubā - «Blue Note». Muzicējis kopā ar dižākajiem džeza māksliniekiem.

Biļetes uz World Jazz Festival 2018 ir pieejamas visās Biļešu servisa kasēs. Plašāka informācija par pasākumu ir pasākuma oficiālajā mājaslapā.

www.worldjazzfest.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu