Par «Gada gleznu» atzīts Gunas Millersones darbs «Aiz loga»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par konkursa «Gada glezna» 2016. gada laureāti un «Swedbank Private Banking» balvas ieguvēju kļuvusi Guna Millersone ar gleznu «Aiz loga», informē «Swedbank» mediju attiecību vadītāja Kristīne Jakubovska.

Millersone uzvarēja 81 dalībnieka konkurencē. «Šogad pieteiktie darbi rāda mūsu mākslas vides daudzveidību - ir gan portreti, kas tēlo šim laikam nozīmīgus cilvēkus, gan, protams, tradicionāli daudz ainavu. Īpašs prieks, ka šī gada uzvarētāja Guna Millersone nāk no Talsiem, kur notiek aktīva mākslas dzīve un mākslinieki bieži dodas gleznot dabā,» pauda Agijas Sūnas galerijas dibinātāja un vadītāja Agija Sūna.

«Mūsdienu strauji mainīgajā pasaulē tieši tradīcijas, kas tiek koptas gadu no gada, ir tās, kas piešķir dzīvei papildu vērtību. Kopīgi atskatoties uz aizvadīto gadu, varam daudz labāk saprast - kādā virzienā doties tālāk. «Gada glezna», ko atbalstām jau teju ceturtdaļgadsimtu, sniedz panorāmisku skatu uz mākslas dzīvi Latvijā,» norādīja «Swedbank Private banking» vadītājs Guntars Reidzāns.

Konkursa «Gada glezna», kuru tradicionāli organizē «Swedbank Private Banking» un Agijas Sūnas galerija, uzvarētāju vienpersoniski katru gadu izvēlas cits eksperts, šogad - gleznotāja Laima Bikše.

Savukārt, kam šogad piešķirt skatītāju simpātiju balvu, ikviens aicināts izvēlēties līdz 2017. gada 28. janvārim, balsojot Dailes teātrī. Dalībnieku izstāde bez maksas aplūkojama stundu pirms katras Dailes teātra izrādes, kā arī izrāžu laikā.

«Gada glezna» ir viens no senākajiem kultūras atbalsta projektiem Latvijas jauno laiku mākslas vēsturē. Iesniedzamajiem darbiem ir divi nosacījumi - autoriem jābūt profesionāliem māksliniekiem un gleznām jābūt radītām konkursa norises gadā. Pērn par uzvarētāju kļuva Zigurds Poļikovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu