«Prozas lasījumi» piedāvās daudzveidīgu starptautisko programmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No 6. decembra līdz 11. decembrim norisināsies literatūras festivāls «Prozas lasījumi 2016», piedāvājot daudzveidīgu starptautisko programmu, kura veidota sadarbībā ar Eiropas Savienības programmu «Radošā Eiropa» un organizāciju «Literatūra pāri robežām», informēja festivāla organizatori. Šogad festivāls notiks 21. reizi, un tajā piedalīsies autori no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Slovēnijas, Somijas, Maltas un citām valstīm.

Vēl pirms festivāla, 3. decembrī plkst.15, notiks Literārās akadēmijas prozas pēcpusdiena, kas ar «Literārās akadēmijas» gādību kļuvis par festivāla ikgadēju notikumu, un plkst.18.30 norisināsies «Transcendentie lasījumi», kurus organizē «Latvijas Marsela Prusta biedrība» sadarbībā ar Anglikāņu baznīcu. Savukārt 5. decembrī plkst.19 festivāla atklāšanas priekšvakarā kultūras un patstāvīgās domas portāls «Satori» organizēs prozas lasījumus «100 grami drosmei».

Festivāla atklāšanas vakars notiks 6. decembrī plkst.19 Rīgas mākslas telpā, Kungu ielā 3. Pasākumu vadīs Arno Jundze, un tajā piedalīsies iepriekšējo festivālu laureāti - Māra Zālīte, Māris Bērziņš, Dace Rukšāne-Ščipčinska, Ilmārs Šlāpins, Juris Zvirgzdiņš, Gundega Repše. Pasākumu atklās ar fragmentiem un domugraudiem no dokumentālā cikla «Rakstnieks tuvplānā», kas iemūžina literatūras un kultūras svarīgākos cilvēkus.

Tāpat festivālā norisināsies prozas vakariņas, stāstu vakars, Baltijas autoru prozas vakars, ārvalstu viesu vakars, prozas brokastis, kā arī noslēguma un apbalvošanas vakars, kas šogad organizēts sadarbībā ar interneta portālu «Punctum». Noslēguma vakarā piedalīsies dzejnieki, kas raksta prozu.

Festivālā norisināsies arī pasākumi jaunākā skolas vecuma bērniem, tostarp Gaismas pils Bērnu literatūras centrā norisināsies «Stāstu darbnīca bērniem ar Māri Runguli», kurā tiks lasīti spoku stāsti un bērni varēs līdzdarboties stāstu radīšanā.

Sadarbībā ar grāmatu apgādu «Jānis Roze» 7. decembrī plkst.17.30 festivāls piedāvās tikšanos ar somu rakstnieci, romāna «Ūdens atmiņa» autori Emmi Itarantu un tulkotāju Maimu Grīnbergu, savukārt 10.decembrī plkst.15 apgāds «Zvaigzne ABC» un Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā «Norden» gaidīs klausītājus uz diskusiju «Vēstījums nākotnes rakstniekam».

Festivāls «Prozas lasījumi» norisinās kopš 1995. gada, un tā pamatprogrammu veido vietējo autoru lasījumi, kuros klausītājus iepazīstina ar līdz šim nepublicēta teksta fragmentiem. Tekstus vērtēs nozares profesionāļu un alternatīvā studentu žūrija.

Festivālu organizē biedrība «Latvijas Rakstnieku savienība» ar Rīgas domes, Valsts kultūrkapitāla fonda, kā arī programmas «Radošā Eiropa» un organizācijas «Literatūra pāri robežām» atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu