ASV izdevniecība izdod latviešu rakstnieka Toma Kreicberga romānu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

ASV izdevniecība «Katherine Tegen Books» laidusi klajā rakstnieka Toma Kreicberga romānu «Havanas kaķu karalis», informē «Aira Laivina Artists» pārstāve Jekaterina Proņina.

Jaunais romāns ir stāsts jauniešiem par kāda amerikāņu pusaudža ceļojumu uz viņa mātes dzimteni Kubu. Grāmatā savijas romantika, dejas, tropu komunisma reālisms un spiegu intrigas. Arī autors vairāk nekā gadu dzīvojis Kubā. Romāns saņēmis prestižo «Junior Library Guild» atzinības zīmi. Par grāmatu interesi izrādījušas arī Spānijas, Krievijas un Latvijas izdevniecības.

«Prieks, ka romāns izsaucis lasītāju atzinību. Tajā pašā laikā jāsaka, ka nepazīstamam latviešu autoram ielauzties pārsātinātajā ASV tirgū ir grūti. It īpaši novērtēju mūsu pašu latviešu atbalstu šajā cīņā. Tas pirmajās nedēļās ievērojami uzlabojis grāmatas noietu,» norādīja Kreicbergs.

Grāmata «The Cat King of Havana» latviešu lasītājiem pieejama ārzemju interneta veikalos. Ierobežots skaits eksemplāru atrodams arī apgāda «Zvaigzne ABC» grāmatnīcās.

Latviešu lasītāji pirmoreiz Kreicberga darbus iepazina 2011. gadā, kad «Zvaigzne ABC» publicēja viņa fantastikas stāstu izlasi «Dubultnieki». Šogad iznāca viņa romāns par Volstrītu un Sibīriju «Lopu ekspresis».

Kreicbergs šomēnes saņēma Eiropas labākā fantastikas rakstnieka godalgu. Viņš trīs reizes ticis nominēts Nebulas godalgai un vienreiz - Latvijas Literatūras gada balvai. Angliski viņš raksta ar pseidonīmu Tom Crosshill.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu