Harija Potera autoru komanda pārsteidz atkal

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētki Harija Potera cienītājiem! Jau šonedēļ Latvijas kinoteātros pirmizrādi piedzīvos filma, kuras autori jau gadu desmitiem ir apliecinājuši, ka ir pasaulē spēcīgākie burvju un raganu stāstu meistari. Fantāzijas filmai «Fantastiskās būtnes - un kur tās meklēt» («Fantastic Beasts and Where to Find Them») scenāriju sarakstījusi poteriādes autore, britu rakstniece Dž.K.Roulinga, savukārt tās režisors ir Potera sāgas pēdējo četru daļu režisors Deivids Jeits.

Daudzsološajā fantāzijas filmā «Fantastiskās būtnes - un kur tās meklēt» notikumi notiek 70 gadus pirms Harija Potera aizraujošajiem un maģiskajiem notikumiem Cūkkārpas Raganības un burvestību arodskolā. Darbības vieta no Anglijas ir pārcelta uz 20. gadsimta sākuma Ņujorku, kur mudž no burvjiem un citām neparastām būtnēm. Tas tāpēc, ka savas muļķības dēļ vientiesis Jakobs atvēra kāda burvja čemodānu un izlaida brīvībā visus tajā sakrātos mošķus un citas dīvainas radības. Ceļojums šajā pārsteidzošajā pasaulē ikvienam ļauj vēl labāk iepazīt burvju neierobežotās spējas un ieraudzīt pasauli no jauna.

Rakstniece Dž.K.Roulinga uzsver, ka, par spīti varoņu saistībai ar Cūkkārpas Raganības un burvestību arodskolu, filmu «Fantastiskās būtnes - un kur tās meklēt» nevajag uztvert kā vēl vienu Harija Potera kino sēriju. «Šis stāsts ir kā padziļināts kurss manis radītajā burvju un raganu pasaulē. Tas atklāj vēl dziļākus burvestību slāņus un ir balstīts uz grāmatu, no kuras Harijs Poters un viņa klasesbiedri mācījās Cūkkārpas Raganības un burvestību arodskolā,» uzsver Dž.K.Roulinga.

Edijs Redmeins
Edijs Redmeins Foto: Kadrs no filmas

Tikmēr filmas «Fantastiskās būtnes - un kur tās meklēt» režisors Deivids Jeits apgalvo, ka viņu šajā jaunākajā sadarbībā ar Potera sāgas autori fascinē tas, ka šoreiz nevienam kinoskatītājam nebūs priekšstata par to, kā jāizskatās scenārijā ietvertajiem burvjiem un citām neparastām būtnēm. «Šis ir pirmais Dž.K.Roulingas sarakstītais scenārijs tikai kino vajadzībām, proti, tam nav apakšā konkrētas grāmatas. Tieši tāpēc mēs skatītājiem varam atklāt pavisam jaunu burvju un raganu pasauli,» atklāj Deivids Jeits.

Daudzsološajā fantāzijas kino stāstā galvenās lomas atveido tādas spilgtas kino personības kā Edijs Redmeins, Kolins Farels, Ezra Millers un Zoja Krevica.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu