«Atnācēji» nespēj uzveikt Kamberbača «Doktoru Streindžu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Citplanētiešu iebrukums filmā «Atnācēji» («Arrival») tomēr nav spējis apdraudēt Benediktu Kamberbaču (Benedict Cumberbatch) un viņa filmu «Doctor Strange» («Doktors Streindžs»).

Kamberbača un komiksu uzņēmuma «Marvel» jaunā supervaroņu filma «Doktors Streindžs» otrās nedēļas nogalē iekasēja gandrīz 43 miljonus dolāru. Kopumā Ziemeļamerikā filma, kuru kino kritiķi dēvē par vienu no labākajām komiksu ekranizācijām kopš «Dzelzs vīra 3», iekasējusi 153 miljonus dolāru.

Benedikts Kamberbačs (Benedict Cumberbatch) ar kundzi filmas "Doctor Strange" pirmizrādē
Benedikts Kamberbačs (Benedict Cumberbatch) ar kundzi filmas "Doctor Strange" pirmizrādē Foto: REUTERS/Scanpix

Filmas anotācija: Izdzīvojis briesmīgā autokatastrofā, kura pārtrauca viņa veiksmīgo neiroķirurga karjeru, Stīvens Streindžs (Kamberbačs) pamet ikdienišķo pasauli un dodas tālā ceļojumā dziedniecības meklējumos. Negaidīti atklājis sevī mistiskas spējas transformēt laiku un telpu, Streindžs kļūst par saiti, kura vieno divas paralēlās pasaules, un viņa misijas uzdevums - aizsargāt Zemes iedzīvotājus no Ļaunuma visos tā veidolos.

2. vietā ar 35 miljoniem animācijas filma «Trolls», kurā varoņu balsis ierunājuši Džastins Timberleiks (Justin Timberlake) un Anna Kendrika (Anna Kendrick). «Šreka» veidotāju radītā krāsainā animācijas filma stāsta par aizraujošu ceļojumu, kurš aizvedīs troļļu meiteni Popiju tālu prom no ierastās viņai pasaules un liks viņai apvienot savus spēkus ar visdrūmāko no troļļiem vārdā Zars. Viņai ir jāizglābj draugi no Karaļa Skrimšļa vecākā un viņam padoto bergenu ķetnām. Popijas neticamie piedzīvojumi būs sagatavojuši viņai īstus pārbaudījumus.

Un tikai 3. vietā ar 24 miljoniem «Atnācēji» («Arrival»).

Tas kino ekspertu vidū tiek dēvēts par vienu no šā žanra labākajiem piemēriem, īpaši izceļot vēstījuma briedumu, vizuālo krāšņumu un elpu aizraujošo spriedzes ritmu.

Fantastikas trilleris «Atnācēji» vēsta par dienu, kad mūsu civilizāciju apciemo mistiski kosmosa kuģi. Daudzu valstu valdības nekavējoties izveido elitāras ekspertu komandas, kuru uzdevums ir noskaidrot atnācēju vizītes mērķi. Amerikas Savienoto Valstu ekspertu grupu vada valodniece un komunikācijas speciāliste Luisa Benksa. Tiesa, notikumi attīstās ļoti strauji un cilvēce jau ir uz globāla kara robežas. Luisai vēl nepieredzētas spriedzes apstākļos nākas darīt visu, ko vien viņa spēj, lai novērstu katastrofu un atrastu atbildi uz jautājumu, kāpēc svešinieki ir ieradušies šeit.

Filmas «Atnācēji» autors ir viens no mūsdienu Holivudas oriģinālākajiem režisoriem Denī Vilnēvs. Viņa kontā jau ir tādi provokatīvi kino darbi kā «Ienaidnieks», «Gūstekņi» un «Sicario». Tajos grandiozā Holivudas kino estētika un A-klases aktieri organiski mijas ar šim režisoram tik ļoti raksturīgo autorkino rokrakstu.

Arī šajā reizē provokatīvajam režisoram jāvārdu ir teikuši spoži Holivudas aktieri, tai skaitā vairākkārtējie «Oskara» balvas nominanti Emija Adamsa un Džeremijs Reners.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu