Dzejnieku un mākslinieku apvienība «Orbīta» uzstāsies ASV

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nadya Mitskevitch

Dzejnieku un mākslinieku apvienība «Orbīta» ar dzejas lasījumiem uzstāsies vairākās ASV Austrumkrasta pilsētās, informē apvienības sabiedrisko attiecību pārstāve Zane Volkinšteine.

Tūre notiks no 14. novemra līdz 19. novembrim, un tā ir saistīta ar «Orbītas» atdzejojumu krājuma «Hit Parade» iznākšanai ASV. Bilingvālais dzejas krājums klajā laists 2015.gada nogalē. Tā idejas autors, redaktors un viens no atdzejotājiem ir tulkotājs un slāvu valodu un literatūras profesors Kevins Plats.

ASV notiks dzejas lasījumi skaņas pavadījumā. Ierasto radiouztvērēju vietā tiks izmantoti gidu iecienītie skaļruņi. Katrā lasījumā piedalīsies viens vai vairāki atdzejotāji.

«Pilnā sastāvā «Orbīta» vēl nekad nav devusies tik tālu - pāri okeānam. Mēs turp ņemsim līdzi savus tekstus un skatuves pieredzi, kas uzkrāta 15 gadu laikā. Vēl ņemsim līdzi nedaudz drēbju, mazliet balzama un upeņu sulas. Tas viss mums droši vien noderēs, tāpat kā cilvēku atbalsts - gan to, kas apmeklēs pasākumus, gan to, kas mājās turēs īkšķus,» informēja apvienības dalībnieks Sergejs Timofejevs.

«Orbīta» ir Latvijas krievu dzejnieku, fotogrāfu, mūziķu un multimediju mākslinieku apvienība, kas Latvijas kultūras dzīvē aktīvi piedalās jau kopš 1999. gada, veidojot performances un mākslas instalācijas, izdodot bilingvālu literatūru, rakstu krājumus, foto grāmatas un arī pētniecisko literatūru. Apvienība nodarbojas ne tikai ar Latvijas krievu dzejnieku popularizēšanu, bet arī atdzejo laikmetīgo latviešu dzeju krievu valodā, veidojot aktīvu un veiksmīgu sadarbību starp krievvalodīgajiem un latviešu dzejniekiem un māksliniekiem.

«Orbīta» uzstājusies tādās Eiropas valstīs kā Lietuva, Igaunija, Vācija, Somija, Krievija, Horvātija, Slovākija, Ukraina un citās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu