Kinoteātros: «Blue Valentine» režisora jaunā filma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau šajā nedēļā Latvijas kinoteātri ir sagādājuši svētkus izcila kino cienītājiem, jo tajos pirmizrādi piedzīvos daudzos festivālos atzinību guvušā režisora Dereka Sianfransa drāma «Gaisma okeānā» («The Light Between Oceans»).

Emocionālajā stāstā par mīlestību, likteņa spēlēm un piedošanu galvenās lomas atveido patiešām spoža Eiropas aktieru komanda: zviedru aktrise, filmas «Dāņu meitene» zvaigzne, ASV Kinoakadēmijas prestižās «Oskara» balvas ieguvēja Alīsija Vikandere, divas «Oskara» balvas nominācijas piedzīvojušais vācu-īru izcelsmes aktieris Maikls Fasbenders un britu aktrise, «Oskara» balvas ieguvēja Reičela Vaisa.

Drāma «Gaisma okeānā» vēsta par bākas uzraugu Tomu, kurš vada vientuļu dzīvi no Austrālijas krastiem nošķirtā salā. Viņa dvēsele ir kara sakropļota un ievainota. Satiekot Izabellu, Toms atgūst ticību cilvēcībai. Tiesa, idilli pārtrauc Izabellas nespēja iznēsāt bērnus. Taču notiek brīnums – okeāns izskalo laivu ar raudošu zīdainīti tajā. Cīnoties ar morāliem apsvērumiem un alkām pēc pilnīgas ģimenes, pāris meitenīti patur un uzaudzina. Lai gan okeāns aizskalo un paslēpj daudzus noslēpumus, tā varā nav noslāpēt meitenīti meklējošās mātes skumjas.

Emocionālā kino stāsta «Gaisma okeānā» scenārija pamatā ir pasaulē ļoti mīlēts austrāliešu autores M.L. Stedmanes debijas romāns ar tādu pašu nosaukumu. 2012. gadā sarakstītajā grāmatā atainotie varoņi un notikumi, kas virmo ap viņiem, daiļliteratūras cienītāju vidū izraisīja visdažādākās reakcijas. Daudzi atzina, ka nebija gatavi tik neizskaistinātam cilvēka dabas atspoguļojumam.

Tikmēr pieredzējušo ģimenes drāmu režisoru Dereku Sianfransi nebaida varoņi, kuriem dzīvē ir jāsaskaras ar morāles dilemmām un dziļu izmisumu. Viņš gan kino kritiķus, gan skatītājus jau pirms pāris gadiem satricināja ar daudziem atmiņā palikušu zudušas mīlestības drāmu «Blue Valentine». Tajā aktieri Raiens Goslings un Mišela Viljamsa ikvienam ļauj kļūt par liecinieku kādam ļoti atklātam attiecību šķērsgriezumam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu