Apbalvojumam «Mūža ieguldījums» virza Daugavpils teātra aktrisi un režisori Hramņikovu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.daugavpilsteatris.lv

Pašvaldības apbalvojumam «Mūža ieguldījums» un 400 eiro naudas balvas piešķiršanai šogad nolemts virzīt Daugavpils teātra aktrisi un režisori Veru Hramņikovu.

Kā informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā, Hramņikova Daugavpils teātrī aizvadījusi 25 radošus darba gadus, nospēlējot vairāk nekā 100 spilgtas lomas. Bijusi balvas «Spēlmaņu nakts» laureāte nominācijā «Labākā aktrise». Hramņikova pierādījusi sevi arī kā režisore.

Pašvaldības apbalvojumam «Gada balva» un 250 eiro naudas balvai nominācijā «Izglītība» nolemts virzīt Daugavpils Universitātes Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju institūta pētnieci Irēnu Mihailovu. Pērn viņai ir piešķirta stipendija «Sievietēm zinātnē». Stipendija tiek pasniegta kopš 2005.gada, un Mihailova ir pirmā zinātniece ārpus Rīgas, kas to saņēmusi.

Nominācijā «Kultūra» augsto pašvaldības apbalvojumu plānots piešķirt Daugavpils Latviešu kultūras centra jauktajam korim «Daugava», mākslinieciskais vadītājs Jevģēnijs Ustinskovs. Korim, kurš ar savu sniegumu popularizējis Daugavpils vārdu, šogad aprit 60 gadi. Šogad Pasaules koru olimpiādē koris «Daugava» ieguva zelta un sudraba medaļas.

«Gada balvai» nominācijā «Sports» šogad tiek virzīta sieviešu brīvās cīņas trenere Ļubova Kopilova. Viņai ir vairāk nekā 25 gadu darba stāžs, izaudzinātas slavenas cīkstones, titulētākā no kurām ir Anastasija Grigorjeva. Šogad treneres audzēkne, cīkstone Jekaterina Jermaļonoka izcīnīja 3.vietu Eiropas kadetu čempionātā.

Nominācijā «Tautsaimniecība» apbalvojumu plānots pasniegt SIA «Daugavpils dzelzsbetons» valdes loceklim Vladislavam Beļevičam. «Daugavpils dzelzsbetons» ir dinamiski augošs uzņēmums, kura attīstībā ir ieguldīti 400 000 eiro, radot vairāk nekā 70 jaunas darbvietas.

Savukārt nominācijā «Veselības aizsardzība un sociālā aprūpe» pašvaldības apbalvojumam nolemts virzīt Daugavpils reģionālās slimnīcas galveno medicīnas māsu Iraīdu Balodi. Šogad ārstniecības iestādē ir sākta medicīnas māsu apmācību programma, kas kļuvis iespējams, lielā mērā pateicoties Balodes ieinteresētībai un aktīvam darbam.

Visbeidzot, nominācijā «Sabiedriskā darbība» «Gada balvu» plānots piešķirt Poļu kultūras centra vadītājai Žannai Stankevičai. Viņa aktīvi iesaistās pilsētas sabiedriskajā dzīvē, pateicoties viņas enerģijai, pilsētā ir organizēts ne viens vien pasākums. Stankeviča palīdz uzturēt arī stiprās kolektīva «Kukulečka», kurš šogad svin 25 gadu jubileju, tradīcijas.

Galīgo lēmumu par pašvaldības apbalvojumu piešķiršanu deputāti pieņems domes sēdē.

Apbalvojumi tiks pasniegti Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltītajā svinīgajā pasākumā 17.novembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu