Kā interesanti pavadīt skolēnu brīvlaiku!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Skolēnu brīvlaiks ir ilgi gaidīts. Bērni to gaida kā atpūtas laiku, bet vecāki dažreiz to gaida ar bažām, jo jārūpējas par bērna brīvā laika pavadīšanu.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Izglītības iestāžu un nevalstisko organizāciju nometnes

Atvērtās izglītības iestāžu un nevalstisko organizāciju nometnes Rīgā 2016. gada rudenī. Tiek piedāvāta dienas nometne, kuras dalībnieki dosies izzinošos pārgājienos, piedalīsies sporta pasākumos, apgūs jaunus sporta veidus, izzinās Rīgas vēsturi, krāsu noslēpumus, gūs zināšanas par naudu, uzzinās Latvijas dzelzceļa vēsturi un novērtēs vilcienus mūsdienās. Būs vēl daudzas citas interesantas tēmas.

Kā pavadīt rudens brīvdienas: nometņu piedāvājums

 
Foto: AP/LETA

Rudens brīvlaiks Dabas muzejā

Skolēnu brīvlaika nedēļā Dabas muzejs būs atvērts arī pirmdien un otrdien! Lai apmeklējumu padarītu interesantāku, muzeja speciālisti ir sarūpējuši tieši skolēniem un ģimenēm ar bērniem piemērotas rudenīgas aktivitātes.

Visas nedēļas garumā ģimenēm būs iespēja piedalīties īpašajā uzdevumu trasītē «Ragainais buciņš», kas, iespējams, ļaus muzeju ieraudzīt citā gaismā un pamanīt lietas, kam citkārt tiek paiets garām. Uzcītīgākajiem trasītes dalībniekiem esam sarūpējuši dāvaniņas. «Ragainā buciņa» uzdevumus varēsiet saņemt muzeja vestibilā.

Darba dienu rītos 3.-4. klašu skolēniem piedāvāsim apmeklēt nodarbību ciklu «Rīta cēliens muzejā», kur ar ekskursiju, radošu aktivitāšu un izglītojošu spēļu palīdzību pievērsīsim uzmanību dažādām tēmām (dinozauri, kukaiņi, putni u.c.), kā arī kopā iepazīsim muzeju. Sīkāka informācija par nodarbību ciklu un iepriekšēja pieteikšanās, zvanot 67356051 (darba dienās no 9.00 līdz 17.30).

Trešdien, 26.oktobrī, Dabas muzejā ar izstādi «Ārstēsim klimatu!» sāksies Vides mēnesim veltītie pasākumi. Izstādē stāstīsim par klimata pārmaiņām, palīdzēsim izprast to cēloņus un sekas, kā arī rosināsim kritiski paraudzīties uz mūsu pašu ieradumiem un to ietekmi šajos procesos, kā arī padomāt, ko mēs kā sabiedrība varam mainīt. Apmeklētājiem būs iespēja ielūkoties Baltijā lielākā atkritumu poligona darbībā, ar dažādu spēļu palīdzību būvēt videi draudzīgu pilsētu un glābt leduslāčus, kā arī noskaidrot, cik daudz elektrības diennaktī var saražot ar mājās uzstādītu saules bateriju un vēja ģeneratoru. Viss lielais sākas no mazumiņa. Lai tas notiktu, ir jābūt izpratnei. Atnāc uz muzeju, skaties, piedalies un iztaujā izstādes kuratorus!

Sestdien, 29.oktobrī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 aicinām apmeklēt Dabas muzeja ģeologu sagatavoto pasākumu «Ģimenes diena - iepazīsim būvakmeņus!». Nav nevienas rūpniecības nozares, kurā netiktu izmantota kāda no minerālvielām. Ģimenes dienas apmeklētājiem būs iespēja izzināt mālu, smilti, granti, dolomītu, ģipsi, kūdru un citus derīgos izrakteņus, kas ir sastopami tepat Latvijā, kā arī noskaidrot visu par smilts un grants sijāšanas metodēm, iepazīt dažādus būvmateriālus, veikt Latvijas laukakmeņu šķirošanu un no tiem uzcelt savu sapņu mājas modeli!

Muzeja darba laiks brīvlaika nedēļā:

  • P., O., T. - no 10.00 līdz 17.00
  • C. - no 10.00 līdz 19.00
  • Pk. - no 10.00 līdz 17.00
  • S., Sv. - no 11.00 līdz 17.00
 
Foto: PantherMedia/ScanPix

BJC «Bolderāja» audzēkņu radošo darbu izstādes

Brīvlaikā var doties uz bērnu un jauniešu centru «Bolderāja», lai aplūkotu bērnu darbu izstādi, iespējams, kāds no apmeklētājiem varētu izlemt darboties bērnu centrā.

Bērnu un jauniešu centrs «Bolderāja» atrodas Flotes ielā 8, Rīgā, tālr. 67435095, 67435096, izstāde apskatāma darbdienās plkst 10.00-20.00, sestdienās plkst. 10.00-16.00.

 
Foto: Ieva Čīka/LETA

Konkursa «Gleznojumi uz zīda. Augstu gaisā» dalībnieku darbu izstāde

Rīgas vizuāli plastiskās mākslas konkursa «Gleznojumi uz zīda. Augstu gaisā» dalībnieku darbu izstāde apskatāma Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības kultūras pils «Ziemeļblāzma» telpās.

Turpat arī BJC «Mīlgrāvis» skolotājas, stikla mākslinieces Bārbalas Gulbes darbu izstāde.

Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Kultūras pils «Ziemeļblāzma» atrodas Ziemeļblāzmas ielā 36, Rīgā, tālr. 67037395.

Izstādes darba laiks 09:00 - 19:30.

 
Foto: Ieva Čīka/LETA

BJC «Mīlgrāvis» skolotājas, stikla mākslinieces Bārbalas Gulbes darbu izstāde

BJC «Mīlgrāvis» skolotājas, stikla mākslinieces Bārbalas Gulbes darbu izstāde apskatāma Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Kultūras pils «Ziemeļblāzma» telpās.

Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Kultūras pils «Ziemeļblāzma» atrodas Ziemeļblāzmas ielā 36, Rīgā, 67037395,

Izstādes darba laiks: 09:00 - 19:30

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Vecmīlgrāvja bērnu un jauniešu vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu izstāde

24.oktobrī atklās Vecmīlgrāvja bērnu un jauniešu vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu izstādi «Vecmīlgrāvja stāsti». Izstāde notiek sabiedrības integrācijas projekta «Vecmīlgrāvja stāsti» ietvaros.

Izstāde notiek Bērnu un jauniešu centrā «Mīlgrāvis», Baltāsbaznīcas ielā 14, Rīgā, tālr. 67349473, 67340659

Darba laiks 10:00 - 18:00.

 
Foto: Sputnik/LETA

Noskaties Leļļu teātra izrādi!

Leļļu teātris skolēnu brīvlaikā piedāvā dažādas izrādes: «Brēmenes muzikanti», «Divas Lotiņas», «Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta», «Sarkangalvīte un vilks», «Mazais princis», «Un atkal Pifs...», «Vakara pasaciņa. Kā Ruksītis ciemos gāja», «Neglītais pīlēns», «Kas notiek Dižmežā?», «Kentervilas spoks», «Viena maza turku pupa», «Kurš teica ņau?».

Leļļu teātra repertuārs

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu