Zviedrijas akadēmijai neizdodas sazināties ar Dilanu par Nobela prēmiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zviedrijas akadēmija, kura pagājušonedēļ piešķīra amerikāņu dziesminiekam Bobam Dilanam (Bob Dylan) Nobela prēmiju literatūrā, nav spējusi sazināties ar prestižā apbalvojuma ieguvēju. «Vairs neko nedarām. Esmu zvanījusi un sūtījusi e-pastus viņa tuvākajam sadarbības partnerim un saņēmusi draudzīgas atbildes. Patlaban ar to pietiek,» pirmdien intervijā zviedru radiostacijai SR teica akadēmijas sekretāre Sāra Daniusa.

Dilans ir pirmais dziesmu autors, kuram piešķirta Nobela prēmija literatūrā.

Lai arī Dilans ceturtdien nospēlēja koncertu Lasvegasā un nedēļas nogalē ar citām slavenām rokzvaigznēm uzstājās festivālā «Desert Trip», viņš joprojām nav publiski pieminējis prēmiju.

«Es neuztraucos,» sacīja Daniusa. «Domāju, ka atradīsim viņu.»

Nobela prēmiju laureāti ik gadu tiek aicināti uz balvas svinīgo pasniegšanu Stokholmā, kas šogad notiks 10.decembrī. Vēl nav zināms, vai Dilans ieradīsies pēc astoņus miljonus Zviedrijas kronu (841 175 eiro) vērtās prēmijas.

«Ja viņš negribēs nākt, tad nenāks. Jebkurā gadījumā tas būs liels pasākums, un viņam pieder [Nobela prēmijas literatūrā ieguvēja] tituls,» skaidro Daniusa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu