«Melānijas hronika» iekļauta Tallinas kinofestivāla konkursa skatē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Viestura Kairiša jaunā spēlfilma «Melānijas hronika» 21. novembrī piedzīvos starptautisko pirmizrādi Tallinas starptautiskajā kinofestivālā «Melnās naktis», informēja Nacionālā kino centra vecākā referente nozares informācijas jautājumos Kristīne Matīsa. Festivālā «Melānijas hronika» izvēlēta par vienu no 12 oficiālā konkursa filmām.

«Man ir liels gods, ka ar «Melānijas hroniku» starptautiskā auditorija tiks iepazīstināta Tallinas festivālā «Melnās naktis», jo tā ir vislabākā vieta, kur pievērst uzmanību tematikai, kas saistīta ar Baltijas reģiona īpašo, turklāt kopīgo vēsturi. Filma tapusi, sadarbojoties dažādu valstu kino profesionāļiem, un tieši tas darba procesā «Melānijas hroniku» no nacionāla stāsta padarīja par universālu,» skaidroja Kairišs.

Tallinas kinofestivāls šogad notiek 20.reizi, un otro reizi tas nostājies vienā rindā ar Kannu kinofestivālu, Venēcijas, Sansebastianas un citiem, kopumā 15 pasaules kinofestivāliem, kurus starptautiskā producentu apvienība «FIAPF» akreditējusi kā A klases festivālus.

Jau ziņots, ka filma «Melānijas hronika» ir Latvijas, Somijas un Čehijas kopprodukcija, kuras veidošanā iesaistījās vairāk nekā 200 kino nozares profesionāļi no Latvijas, Austrijas, Vācijas, Somijas, Lietuvas, Krievijas, Lielbritānijas. Tās uzņemšana tika sākta 2013. gada janvārī un pabeigta 2015.gada janvārī. Galveno lomu filmā atveido Sabīne Timoteo, kura 2015. gadā tika atzīta par labāko šveiciešu aktrisi. Filmā lomās redzami arī tādi latviešu aktieri kā Guna Zariņa, Maija Doveika, Baiba Broka, Lilita Ozoliņa, Ivars Krasts un Ģirts Krūmiņš. Savukārt spēlfilmas masu skatos piedalījušies vairāk nekā 300 Latvijas iedzīvotāji. Filma tika uzņemta Rīgā, Bikstos, Pasienā, Rēzeknē, Karēlijā. Filmu visā Latvijā demonstrēs no 1.novembra.

Kā skaidro filmas veidotāji, «Melānijas hronika» ir stāsts par Latvijas sievietēm, kuras izdzīvoja, neraugoties uz padomju varas atņemtajiem jaunības sapņiem, dzīves labākajiem gadiem, mājām, vīriem, bērniem, savu zemi un veselību. Tas ir stāsts par sievietēm, kuras izdzīvoja, lai piedzīvoto pierakstītu un lai arī nākamās paaudzes neaizmirstu pieredzi, kurā ar varu tikām ierauti mēs visi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu