«Bildes» iepazīstina ar Lukasu Edgaru no grupas «The Grand Bay»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas un mākslas festivāls «Bildes 2016» jauno grupu un «Bilžu» veterānu kopprojektu koncerta vakara viesis būs Lukass Edgars, grupas «The Grand Bay» līderis. Festivāla ietvaros mūziķis uzstāsies kopā ar jauno dziedātāju Madaru Murņikovu, informē «Bilžu birojs». Koncerts notiks 22. oktobrī plkst. 18.00 Rīgas Kongresu namā.

Lukasa Edgara muzikālais stāsts ir romantisks – 2012. gadā, sekojot mīlestībai, viņš pārceļas uz dzīvi Francijas pilsētā Strasbūrā. Būdams vienīgais latvietis starp francūžiem, viņš dibina grupu «The Grand Bay». 2016. gada maijā grupa izdod savu debijas albumu «Has Fallen» un koncertē Eiropā.

«Man vajag izteikties! Kad man prātā ienāk doma, man kājas sāk trīcēt, kamēr neesmu paņēmis rokā instrumentu un to ierakstījis. Es sapņos dzirdu dziesmas, nakts vidū pamostos un tās ierakstu. Man ir šādas dziesmas ar nosaukumiem Sapnis1, Sapnis2, Sapnis3. Šie sapņi ir jādabū ārā!» – stāsta Lukass Edgars, iezīmējot savu intuitīvo dziesmu radīšanas procesu. Lukasa Edgara radīto mūziku droši var dēvēt ar dream pop, jo iedvesmu viņš gūst tieši no sapņiem, mūziku raksturo minimālisms un elektronika.

To, ka arī pats spēj radīt mūziku, viņš esot uzzinājis nejauši: «Man bija jāiemācās divi Poruka dzejoļi, kurus nevarēju iemācīties, tāpēc dzejai uzrakstīju mūziku. Tās bija manas pirmās dziesmas. Mani toreiz neizsauca.»

Lukass Edgars pirmo reizi festivālā «Bildes» piedalījās 2010. gadā, vēl mācoties Rīgas Franču licejā. Savukārt «Bilžu 2016» koncertā viņš pirmo reizi sevi parādīs plašākai Latvijas publikai kā solomākslinieks. Rīgā mūziķis ieradies neilgi pirms došanās uz ASV, lai muzikālās gaitas turpinātu Ņujorkā.

Foto: Publicitātes foto

«Ir cilvēki, kuri spēlē bungas citiem, un arī man vajag šādus cilvēkus. No otras puses, tie, kas nespēj atrast autentiskumu, iespējams, to sevī nav pietiekami apzinājušies. Kad mēģinām darīt to, kas citiem patīk, jautājam viņu viedokli un neieklausāmies sevī, beigu beigās neesam īsti apmierināti ar to, ko darām. Tāpēc vajadzīga pašattīstība, meditācija, lai saprastu, kas patiešām mūs ataino. Kad reāli sākam sevī ieklausīties, ar katru noti, skaņu un vārdu attēlojam sevi konkrētā brīdī, un pirmā intuīcija vienmēr ir pareizā. Mūzika ir jārada ar ķermeni. Līdzko jūtu, ka ķermenis nobloķē mani kustībā, ir jāpārstāj darīt un jāpadomā, kas ir tas, kas man šajā brīdī ļautu dejot. Tas ir ļoti svarīgi,» pauž Lukass Edgars.

Kopā ar Madaru Murņikovu festivālā viņš izpildīs pavisam jaunu dziesmu «Lavender». Uz skatuves mūziķiem pievienosies arī Rīgas Franču liceja koristes.

Grupas «The Grand Bay» albumu var noklausīties «soundcloud.com/thegrandbay», kā arī mūzikas straumēšanas vietnēs Spotify un Deezer.

JAUNO GRUPU un «BILŽU» VETERĀNU kopprojektu koncerts notiks 22. oktobrī plkst. 18.00 Rīgas Kongresu namā. Vakaru vadīs Andris Freidenfelds.

Koncertā uzstāsies: 45. v-sk. & Miks Dukurs, Bekars & Ikars Ruņģis, Baltā klints & Inga Bērziņa, Piparmētra & Arnis Slobožaņins, Jauda & Jānis Bukums, Iron Wings & URBIX, Transcendentālē & Edgars Silacērps, MMMM & Raimonds Lagimovs, Ad Libitum & Adrians Kukuvass, Patrisha, Miks Galvanovskis & Ralfs Eilands, Melns uz balta & Kaspars Tobis, Guys on Red Carpet & Juris Bodnieks, Vizuālā gravitācija & Guntars Mucenieks, Divas takas & Anete Kozlovska, Domēni & Ginta Krievkalna, Sudden Lights & Marts Kristians Kalniņš, Summer Knight Band & Rūta Dūduma.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs un šeit:

www.bilesuparadize.lv

Pieteikumi kolektīvajiem apmeklējumiem un informācija par koncertiem – «BILŽU BIROJĀ» pa tālr. 29282866 un www.bildes.lv, kā arī bildes@bildes.lv

Festivālu «BILDES 2016» atbalsta: Rīgas Dome.

Sadarbības partneri un informatīvie atbalstītāji: Danske Bank, t/c SPICE, Radio SWH, TVNET, draugiem.lv, INBOX, parmuziku.lv, muzikaspasaule.lv, apriņķis.lv, IEVA, DIENA, Rīga TV24, Chaula TV, 1188 u.c.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu