Skolēni kopā ar slavenībām nosvin Latvijas putras dienu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

Par godu Putras dienai Latvijas skolēni atklāja Putras vēstniecību restorānā «Fazenda» un prezentēja digitālo Vislatvijas pavārgrāmatu ar dažādām putras receptēm, ko pagatavojuši bērni skolās. Jau pirmajā nedēļā skolēni pavārgrāmatā ievietojuši aptuveni 100 putras receptes.

Vislatvijas Putras pavārgrāmata tiek veidota digitāla, un tās mērķis ir izveidot vietni ar pašu plašāko putras recepšu apkopojumu, iedvesmojot citus bērnus un pieaugušos vairāk ēst putras un eksperimentēt ar dažādām garšām.

Putras pavārgrāmata tiek veidota Putras programmas ietvaros.

Programmas mērķis ir popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu un radīt jaunas putras ēšanas tradīcijas. Graudaugi ir viena no nozīmīgākajām produktu grupām, tāpēc ir svarīgi, lai iedzīvotāji Latvijā mainītu savus ikdienas paradumus un daudz biežāk ēstu graudaugu ēdienus, it īpaši veselīgās putras.

Savukārt viņu palīgi putras pagatavošanā bija «Olas» solists Arvis Reiks, dziedātāji Ieva Sutugova un Jānis Krūmiņš, aktrise Karīna Tatarinova, «Ghetto Games» atlēti Jānis Āre, Andris Epners, Kristaps Jurjāns un Nauris Miezis un uztura speciāliste Lizete Māldere.

Ikvienam viesim bija iespēja nogaršot visu veidu gatavotās putras, kuras lieliski parādīja, ka putra var būt gan pamatēdiens, gan saldais ēdiens. Redzot putru dažādību, pagatavošanas veidus, slavenības bija pārsteigtas un izteica vēlmi ikdienā ēst daudz vairāk graudaugu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu